Danes

bi takoj zjutraj pisala želja poln sms, ki bi te najverjetneje dosegel nekje visoko nad gozdno mejo kljub temu, da bi jaz šele vstala za v službo. Vem, da bi se nasmehnila, ko bi ga prebrala in vem, da bi čez dan ali dva sledil klic z izčrpnim poročilom, katerim pobočjem in vrhovom si namenila svoj poseben dan. Vmes bi me seveda čist zakurila za novo turo in jaz bi vzdihovala, ker v tistem trenutku ne bi mogla biti tam nekje v uživanciji. Zaključili bi spet z besedami "Kdaj zdej kej prideš? Obvezno me prej pokliči, da se spet ne zgrešiva!" in mojim "Res ne vem, takoj, ko najdem nekaj časa, obljubim!" ...

Bi, če se tisti četrtek ne bi obrnil drugače, če mi ne bi sredi vetrovnega dneva nad glavo letel točno tisti helikopter, če ...

Tako pa dober mesec potem vsako jasno noč iščem novo zvezdo na nebu dokler mi pogleda ne zameglijo solze. Niti slučajno nisem edina, ki te pogrešam, ki jokam in ki si želim, da bi se tisti četrtek odvil drugače.

Obljubo, ki sem ti jo dala pred dobrim letom, še vedno držim in jo bom držala do konca - nikoli več ne bom rekla, da česa ne zmorem!

Komentarji

  1. Zakaji na katere ne bo nikoli odgovora. Čeprav je nisem poznala osebno me je močno pretresla novica o njenem "odhodu". Danes bi bil zanjo radosten dan ... tako pa ... tudi tisti, ki ne poznamo družine osebno jokamo z njimi ...

    Vse dobro ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Lep zapis in ena najbolj žalostnih zgodb, kar sem jih kdaj brala. :(

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz sem se včeraj zjutraj zbudila ob sončnem vzhodu in najprej pomislila, da kako bi bil dan veliko veliko veliko lepši, če bi vedela, da se ga ona veseli nekje visoko v hribih.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne vem, o kom pišeš, a ganilo me je do solza. Pred dnevi sem slišala to misel: žalovanje je ljubezen, ki je izgubila svoj dom. Nameni ji prostor in čas.

    OdgovoriIzbriši
  5. Tudi jaz jo zelo pogrešam. Bila je mojstrica, kako je treba izkoristiti vsak trenutek, dan za reči, ki te veselijo. In ja - vse zmoremo!
    Barbara

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave