Polnjene pečene paprike mornarja Popaja

Zadevo smo pred leti jedli v Grčiji na ladji od enga Popaja, kjer nam jih je spekla njegova hči. Ker je tudi ona izdala recept samo "na uč", ga tudi mi delamo čist "na uč" in ga drugače kot "na uč" ne morem napisat.

Za prvič računajte eno papriko po glavi, za naprej boste pa že vedeli, a so vam všeč ali ne. Pri teh paprikah namreč poznam samo dve reakciji - al je ljudem noro všeč in sem jim potem dolžna recept (ki je čist simpl), al pa zavihajo nos, rečejo, da sicer ni slabo, v očeh pa jim piše, da to ni njihov priljubljeni okus.

Torej, za začetek najprej preštejte, koliko paprik boste delali. Vzemite tiste dolge - al so rumene al rdeče, pravzaprav ni važno, zaradi filanja in pečenja naj bojo podolgovate. Papriki odstranite pecelj in semena, jo umijete, napolnite s filo in jo na žaru popečete (fajn je, če so že malo zapečene, sam čist črne naj pa tud ne bojo). Če imate žar na oglje, bo zadeva še boljša :) Aja, če jih napolnjene potisnete v vročo pečico , pa tud ne bo nič narobe - okusne so v obeh primerih.

Filo sestavljajo feta sir, posušeni paradajzi (vloženi v olju ali prej namočeni), črne olive in nekaj olivca. Čeprav je Siničica zdaj v službi v tistih koncih, tega ne bom napisala zaradi nje, ampak čist vse sestavine, ki se dobijo pri diskontnem trgovcu na L, so za tole jed preizkušeno enkratne.

Ja, kolk česa. Hm, kako čem to napisat? Cele mešanice naj bo dovolj za vse paprike (mal ocenite prostornino, pa tud sicer je ni težko še mal narediti, če kakšna paprika ostane). Naša fila je v približnih razmerjih sestavljena iz 2/3 fete, 1/6 nakockanih paradižnikov in 1/6 nakrogcanih oliv. Potem, ko vse skupaj zmešaš, olivca dodajaš po občutku - vmes seveda mal probaš in dodaš še, če je treba.

Tale recept sem trenutno dolžna na tri konce, zato ga ta trenutek objavljam brez fotografij. Obljubim pa, da jih bom nekaj naredila takoj naslednjič in jih bom dodala zraven. 

Komentarji

  1. O, ampak verjetno bo ta recept moral pocakati na naslednje poletje. Mi se resno blizamo obdobju kislega zelja in klobas.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave