Ne morem si pomagat,

tole moram zapisat.

Tisti, ki me poznate malo bolje in tisti, ki ste redni gosti v mojem brlogu, itak veste, da bi se takoj, prec, tout de suite, immediately z največjim veseljem odpovedala radostim nižinske civilizacije in za daljše obdobje odšla na redkejši zrak ... če bi se od tega dalo živet, pa če ne bi imela še treh mladoletnih mladičev ... ker pa to zaenkrat ni izvedljivo, sem se prestavila živet "v rovte", na redkejši zrak pa skočim vsako prosto minuto, ko so razmere v višavah primerne (beri varne).
En čas sem bila članica najbližjega PD zgolj zato, da sem imela krito zavarovanje v primeru nesreče in bistveno cenejše spanje v hribih, zadnjih nekaj let pa se je tudi to članstvo spremenilo v hudo aktivno varianto. Moja bodica tokrat leti na samo organizacijo upravljanja članstva.
Aktivni člani PZS vejo, da je potrebno članarino za tekoče leto poravnati do konca januarja, če želiš, da ti zavarovanje teče neprekinjeno naprej. Tukaj pa se je letos precej zalomilo. Planinska društva po celi Kuri imajo nemalo težav zaradi izpolnjevanja obrazcev, ki so od lani obvezni (OK, ta razlog mi je jasen in logičen in odločitev v tej smeri se mi zdi prava), pa zaradi pomanjkanja izkaznic za člane A in A+ (ta argument pa že ni OK, očitno šepa logistika), nekatera imajo težave z uradnimi urami (tako kot recimo moje matično PD) in zato je spletno podaljševanje članarine hudo uporabna zadeva ... če bi letos končno enkrat funkcionirala. V pomanjkanju časa (v času uradnih ur matičnega PD imam sama trening, al sem pa na dnevni "tlaki") sem od konca decembra čakala, kdaj bo obljubljeno spletno podaljševanje članarine ponovno zaživelo ... in sem obupala. Cel januar je na spletni strani pisalo, da bo zadeva zaživela po 31. januarju, danes pa mi spletna stran PZS po novem ponuja spodnje (precej filozofsko) sporočilo. Kaj mi torej še ostane? Hja, punca, pospravi se v avto in namesto na trening pojdi poiskat novo lokacijo izvajanja uradnih ur PD - v višavah zima končno dobiva svoj pravi obraz, jaz pa še vedno brez zavarovanja.

A moram posebej povedat, da je tole graja na račun PZS? Najbrž ne, a ne.



Komentarji

  1. Khm, a loh kej pomagam, sem ravnokar ugotovila, da sem doma čist zraven sedeža PZS? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) hvala za pripravljenost, sem res preskočila en trening, tko da sem zadevo porihtala.

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave