Jestne

je hišni nebodigatreba.
Pred leti so jih nekaj zbrali v fletni knjigici, o kateri sem že pisala, ampak na tegale so pa pozabili. Tale Jestne je doma pri nas. Pa menda spet ne samo pri nas. Pri prijateljici v Ljubljani ima sicer nekoliko drugačno ime, pa sta vseeno naš in njihov žlahta.

vir
Jestne je tisti, ki do konca poje čokolado v predalu, pa embalažo pusti kar tam. In ta isti nekdo porabi zadnji listek WC papirja, pa ne prinese nove rolce, da potem jaz ... no, saj veste, kako izgleda, ko potem želiš odtrgati tiste tri listke, in besno ugotoviš, da na stojalu tiči prazen tulec. In ta Jestne iz kopalnice vzame moje najboljše škarjice za nohte, ki jih v resnici nihče nima dovoljenja jemati, počne z njimi kajjazvemkaj in jih potem ne vrne nazaj. Seveda jih potem čez čas čudežno najde kateri od fantov v svoji sobi, ampak tja mu jih je podtaknil ... sajvestekdo. Jestne iz knjižnice vzame knjigo in jo pusti v dnevni sobi na kavču (tako, da se po  možnosti nekdo usede nanjo), čeprav ve, da dobim pikce, če to dela. Jestne pušča odprta vrata tam, kjer ne bi smela biti, pušča prižgane luči po celi hiši, na sredino akvarija vrže magnet za čiščenje šipe, po stopnicah hodi z blatnimi čevlji, odpadke meče v napačne posode, za lončnico skriva šolsko lepilo v stiku, utaplja določene rože (očitno jih ne mara), poje do konca kruh in nikomur ne pove, od hiše odnaša dežnike in jih ne prinese nazaj, v predale ob zadnjem sedežu v avtu tlači smeti, v teh istih predalih skrije na pol pojedeno hrano, da le-ta tam pridobiva nove oblike in vonjave, v pralnici zmeče po tleh kup opranega perila, na podoben kup opranega perila vrže mokro cunjo, s katero je prej nekdo brisal tla, v hladilniku poči jogurt, s sajastimi rokami taca naokrog, skrije sesalec na povsem nelogično mesto, v kuhinji vztrajno skriva nož za kruh v čist napačno stojalo  ...

Že en čas mu puščam sporočila, da se želim pogovoriti z njim ... pa me prav nič ne šmirgla. Puf! Ne vem niti, kako izgleda - ga še nisem uspela videti ... čudno a ne, pa v isti hiši živiva ;)

Komentarji

  1. Hahahahaha, kako lušten zapis. Ampak tegale tipa imamo pa tudi pri nas in se le malenkostno razlikuje od vašega...., očitno sta v žlahti. Da te potolažim, tudi jaz ga še nisem videla, le v katerih kotih ali omarah se skriva?

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj, očitno ima žlahto tudi v našem koncu! Ko ga srečaš, mu povej, da bi tudi jaz rada spoznala njegovega bratranca in kako rekla z njim ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. ha ha ha mi immao pa njegovega brata... Sammal, ko je treba kaj narediti in še enega daljnega sorodnika Čakimal grrrrrr

    OdgovoriIzbriši
  4. ha, ha, ha, ....no mi imamo poleg Jestne tudi Sejbom-a
    lp ema

    OdgovoriIzbriši
  5. Hm, pa si sigurna, da ima samo enega brata?

    OdgovoriIzbriši
  6. :D Tudi k nam kdaj pride in pusti v hladilniku tetrapak s tremi kapljicami mleka, ostanke hrane v pomivalnem koritu, drobtine na mizi, ČISTO prazen tank v avtu ...

    OdgovoriIzbriši
  7. Uf, škarjice za nohte... Na mojih tanovih visi napis, da naj jih Jestne tud slučajno ne prime v roke. Sicer nimam pojma, kaj je počel s prejšnjimi, ampak kar na lepem niso bile več ukrivljene... Rezale pa tud niso nič več.
    Sem pa po navdihu, ki sem ga dobila od prijateljice, ki ga seveda tudi dobro pozna, prosila družino, naj mi ga vendarle predstavijo, ko ga naslednjič srečajo, da ne bom vedno na njih zjala :) Njihovi obrazi spadajo v rubriko "neprecenljivo" :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja, škarjice za nohte IN pinceta!!! Zdaj jo nosim v torbici!!!
    Ampak tale Jestne, tudi pri nas živi eden!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave