Poživljajoči vitamini z okenske police

Mah, vreme je tko kislo, da ne bi o tem ... je pa pogled na tele male vrtičke na okenski polici toliko lepši, predvsem pa okusnejši :). Vsebina ful hitro izginja. Iz tiste nakaljene rdeče soje je nastala nora omaka za k puranu, ostale štiri pa izginjajo kar sproti ... kar mimogrede zletijo v usta, tako da včasih čist presenečeno ugotovim, da jih ni več in bo treba "posejati" novo rundo.





Komentarji

  1. Ooo pridna ... pri nas so bili prevečkrat zanemarjeni, da bi si kar upala posejati ... 2 osebi pač ne prežvečita tako veliko zdrave hrane kot 5 :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi pri nas smo včeraj po dolgem času zasejali hišni vrtiček. Se že veselim prvih pridelkov. Kaj vse pa kališ?

      Izbriši
    2. Gospa losova, en takle pladenj s fotke gre pri nas v želodca dveh jedcev, če so le pravi okusi - recimo alfa alfa. Tko da količina jedcev ni ovira :) V bistvu je problem, če pozabiš nanje - se je treba kar navadit, da jih imaš nekje na vidnem mestu, jih lepo splakuješ in potem seveda mimogrede poješ :)

      Izbriši
  2. Ma vse sorte - odvisno od razpoloženja. Jaz sem nora na sončnične, JM in S bi vsak dan jedla čebulne (pa na srečo ful dolgo kalijo :)), alfa alfa je redno na sporedu, pa vsaj ena od redkvic, rdeča in zelena soja, brokoli, kvinoja, gorčica ... v bistvu tko v intervalih kalim precej semen, ki se ne zasluzijo - za tist pa nimam potrpljenja in časa, da ulovim tist čist taprav moment preden se usmradijo, pa jih potem raje ne poskušam več.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi jaz sem po nekajletnem poslušanju kolegice, kako je to fajn, letos začela ''vrtnariti v kuhinji''. Namakamo lečo, gorčico, alfa alfa ... in jih komaj sproti nakalimo toliko, da bi se jih vsi najedli. Najrajši jih imamo kar sveže na vseh vrstah solat. Zanima me, kje kupujete seme, ker se mi ekološke variante, ki se lahko kupijo pri nas v semenarni zdijo zelo drage. Pa še sploh, če gledamo, kako malo semena je v vrečki. Če imate kakšnega preiskušenega dobavitelja s semeni se priporočam za naslov. Lepo se imejte,
    Mirjana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) ja, je fajn. Mi že kar precej let copramo tele zimske vrtičke na okenski polici. Na začetku smo izpadli precej čudaški (potem sem itak nehala o tem razlagat drugim), ampak nam so res dobri in tud slučajno ne gre za modo ali neke kaprice :) čist enostavno so dobri in jih z veseljem je cela familija :)
      Lej, kar se semen tiče ... ja, tista bio so draga kot žafran, ampak nekaterih (alfa alfa recimo) še nisem našla v drugi obliki cenejšega pakiranja. Če ga najdeš ti, ti bom zelo hvaležna za informacijo. Sojo si naberem pri "najboljšem sosedu" na kilo tam pri suhem sadju (mislim, da imajo lečo tudi), sončnice poleti zasadim in potem poberem pridelek semen, ki ga čez zimo kalim, letos nameravam isto poskusiti tudi z gorčico in redkvico, tiste bolj eksotične pa kupim kar v velikih paketih na policah DM-a ali Muller-ja - semena ravno tako kalijo kot tista kupljena v malih vrečicah, so pa bistveno cenejša.

      Izbriši
    2. hvala za tole informacijo, ne vem, zakaj sem imela fiksno idejo (mogoče zato, ker kolegica striktno kali bio variante), da npr. semena na kilo od dobrega soseda za kaljenje niso OK. Ampak če kalijo pri vas, bodo menda tudi pri meni. Sem pa v tem času dobila tudi že informacijo, da so zelo dobra semena za kaljenje od firme Amarant, sedaj pa čakam še na info, kje jih lahko dobimo. Se javim s podatki, takoj ko kaj izvem. Pri nas bodo danes na solati kalčki gorčice, malo zapečejo, ampak meni je to prav všeč. Lep dan želim, Mirjana

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave