Gledano pred kratkim

Killer Joe



Moji občutki - režiser se je očitno želel postaviti ob bok Tarantinu in bratoma Coen, pa mu vsaj v mojih očeh to ni uspelo. Vse začimbe tega sveta ne morejo načarati pravega okusa, če jed (film) nima pravega repa in glave. Pri Tarantinu in Coenih še nekako preživim, če je v filmu več krvi, ker nekako paše v zgodbo, nikakor pa več krvi ne more narediti zgodbe ... ja, krvi je definitivno preveč, predvsem pa brez razloga v ozadju, da bi se jo dalo prenesti brez pripomb. Mogoče bi se zgodbo celo dalo dodelati, da bi bil film boljši ... enkrat drugič, tokrat mu ni uspelo.
McConaughey-evi učki so tokrat ledeni ...

What's eating Gilbert Grape



M: O, a Johnny špila? Veš da bi gledala.
In pol se vrti špica filma ...
M: Hm, sam da špila tud DiCaprio, mi pa nisi povedal :( Mnja no, če bo preveč moteč, bom pa nehala gledat

ja, DiCapria prou zlo ne morem gledat ... 

Globok, presunljiv, topel. Niti slučajno ni en od tistih filmov, ko želiš po napornem dnevu odklopit v smer plehkosti in stanje brain-less-a (čeprav tudi to včasih sede).
Ko se konča, obsediš in razmišljaš ...
DiCaprio je svojo vlogo odigral vrhunsko, Johnny pa itak zmore skoraj vse ... v glavnem WAW

Pale Rider



Menda sem ga nekoč že gledala. Menda celo na širokem platnu. Nič ne vem o tem. Ne spomnim se niti enega prizora. Mnja, tudi tokrat sem se nekje na polovici raje prestavila za knjigo. Ja no, če je že kavbojka, naj bo vsaj konkretna kavbojka ... ni mi sedel, pač.

Skyfall



Sploh ne vem, kako naj napišem. Pravzaprav, sem se nameravala prešvercat s tem filmom in o njem napisat nič, ker sem mislila, da težava leži v meni ... da sem bila preutrujena, z glavo polno drugih stvari, ki so jo tiščale drugam in zato nisem bila pri stvari ... pravzaprav pri filmu. Pa sem prebrala nominacije za letošnji žlahtni kipec in si oddahnila - fajn, nisem jaz čudna.

For the record - do sedaj še pri nobenem 007 nisem zaspala. Pravim "do sedaj" ... vse je enkrat prvič :o

Taken



Pri tem pa nisem zaspala :) Kako le, ko se Liam Neeson podi za zlikovci, da iz njihovih krempljev reši najstniško hči. Mal ga sicer daje paranoja in Pariz (vsaj v mojih mnogih obiskih) ni tako obupno nevaren ... hja, res pa je, da sama nisem brhka blond ameriška najstnica s prebogatimi starši ...
Film ni kaj posebnega, je pa v poplavi obupnih primerkov čist za pogledat za en neobremenjen večer. Seveda Liam zna grdo pogledat, filmu je dal svoj nezgrešljiv pečat tudi Luc Besson in to je to - dobiš točno to, kar pričakuješ :)

Komentarji

  1. Hihi, ni filma ali žanra, pri katerem meni ne bi uspelo zaspati :) Če naredim napako in se lotim recimo po večerji in to seveda skombiniram z obvezno dekco, potem se ve, da drnjoham prej kot v četrt ure včasih.

    Di Caprio zna bit nadležen, zna pa odlično odigrat svojo vlogo. Kakor kdaj.

    Skyfall "pade" ob priliki. Meni JBji ne grejo ravno, zadnjič sem gledala pa Casino Royale - madonca, noben mi ni povedal, da je Daniel Craig... no... HOT ;) Tako da bom gledala, že da učke napasem. Upam, da bo vsaj ta del zadovoljivo "pokrit", če že sicer ni nekega hudega navdušenja...

    Liam je pa na spisku. PO 15.1. (moj svet je trenutno razdeljen na pred in po tem datumu :)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave