Dovška Baba

Če že moram čakat na konec sveta, ga je tkole velik bolj fletno :)

Kaj: Dovška Baba
Kdo: midva z JM
Kdaj: en noro lep in precej mrzel vetroven decembrski torek (če sem že nedeljo prej morala preskočit) - pa tud to mal kasneje, kot sva sprva načrtovala, ker je S zamočila budilka in sem najprej opravljala taksi službo
Kako: mega :)

kolk je v dolinah pod Triglavom obupno malo snega

no, sej si je tud tukej potrebno fejst zapomnit, kje ima McAdam taglavno besedo, da pol ne bojo dile jokale 

JM: ej lubi, a uživaš?
M: čist :)

tukaj pa tud sneg dobiva že bolj spodobno debelino

Stol se tud ne bohoti glih z debelo odejo, so pa hribčki nad jeseniškimi planinami toliko bolj obetavni

mislim ej, kolk je pa zdejle mraz na tem vetru ... prstov na rokah sploh ne čutim, kako bom na vrhu sploh lahko dile poštimala?

še nekaj metrov do vrha ... na srečo se tudi veter občasno umiri in postane čist znosno

Yessss, še znam ... kljub temu, da je prva tura v sezoni, kljub temu, da je prva smučarija sploh po poškodbi kolena in kljub temu, da pršič ponekod krepko presega debelino 30 cm in stegna občasno peeeeeeečejo ... jp, tale podpis za mano je moj :)
Čeprav niti slučajno nisva bila prva, jih pred nama vseeno ni bilo veliko, za povrh pa še veter vztrajno pospravlja podpise predhodnikov in brez težave prideš do čist svojega nepopackanega pobočja. Jp, fajn je blo :) 


Komentarji

  1. Ej, ob takile objavi mam še jaz nasmeh do ušes, pa me takale smučarija niti ne mika prav zelo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Oh, kolk pa tole krasno zgleda :) Tvoj nasmeh do ušes še najbolj!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ej, a peš se da; je sneg dovolj trd? Zgleda fenomenalno...

    OdgovoriIzbriši
  4. @majcha in @Maxi: sej tko krasno je tud blo :) bi šla dones koj še kam, pa me je mraz mal prizemljil ... so že včeraj fejst trpeli prsti, pa naj bi blo dones konkretno bolj mraz kot včeraj, pa še za kšeft je treba kej nardit :)
    @Tashky: sneg je še nepredelan malo težji pršič in praktično nima nobene podlage, kar posledično prinese, da se pešci na napihanih delih ugrezajo tudi do pasu, kar pa tud slučajno ni fletno. Mi2 sva srečala dva taka "luknjača" in sta kar pojamrala. Za užitkarsko pešačenje ti priporočam, da še kakšen teden počakaš, pol bo pa tud sneg že tolk predelan in pot tolk utrjena, da se bo dalo. Ni bilo pa na poti absolutno nobenega ledu, čeprav sva med ostalim na pobočju zasledila tudi sledi srenačev ... pa mi res ni jasno, zakaj jih je kdo rabil :) Aja, še nekaj za tvojo četico - midva sva šla peš iz doline in nazaj grede srečala precej ljudi, ki se množično sankajo po cesti - ful je dobr in sva razmišljala, da se v kratkem družinsko spravimo gor na sankanje. Dolžina sankanja je potem čist odvisna od tega, kje pustiš avto in kako visoko se povzpneš pred spustom. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. To bi js enkrat doživela, ampak sploh ne verjamem, da zmorem.

    OdgovoriIzbriši
  6. Sem prov vedla da bo kej takega. ;)
    In kako vreme! Čudovito zgleda!

    JAz sem tud babnice bobnala kdaj gremo na kako turo! Saj je ena izmed njih (ki ima vso opremo - jaz je nimam) noseča in si obetam izposojo :).
    Tko da upam, da bodo prazniki zasneženi in sončni, mi pa zdravi :).

    OdgovoriIzbriši
  7. @K: hm, zakaj pa ne? Saj nisi kakšen couch potato :) Ne moreš vedet, dokler ne poskusiš, a veš ... pol si pa itak zastrupljen s tem
    @Tina: ja, je blo treba izkoristit vsaj kakšen dan pred tole odjugo. Za hribe sicer napovedujejo sneženje, za praznike pa skupaj s tabo copram za lepo vreme in zdravje :) pol pa, če imaš šanso it ... sam zagrabi, pa pejd :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja, prav imaš, dobra ideja, če se bo sneg in led obdržal, bom jih peljala, vsaj ta starejša dva, z lučko; zvečer; takrat je enkratno...

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave