Firbec babji

Ne, sploh se ne smejat. Čist resno mislim in čist resno bi odgovore na nekaj vprašanj. Tazaresne odgovore ... tisti odgovori iz reklam, kjer so vse ženske oh-in-sploh spedenane, imajo popolnoma pod kontrolo dom, službo in družbo, so zraven fit in neskončno zadovoljne z vsem, ne veljajo ...

  1. Kaj naredite, da vam oprano perilo diši dlje časa, da po tednu dni v omari še ne izgubi svežega vonja? Je finta v prašku, mehčalcu, obratih centrifuge ali v čem drugem?
  2. Tiste z dolgimi nohti - kako vam uspe, da si jih ne polomite, odrgnete?
  3. A uživate v visokih petkah al je to v resnici ena muka, ki vas sem in tja neizbežno doleti?
  4. Enako vprašanje se tiče krila - užitek, muka ali zgolj nepraktično glede na način življenja?
  5. Kuharija - v njej uživate, jo sovražite ali jo jemljete kot nekaj, kar je pač treba počet in o tem ne razmišljate?
  6. Kolikokrat letno greste čist zares k frizerju?
  7. Si vzamete čas zase (kakorkoli že to interpretirate - nekaj zase)?
  8. A mislite, da kreme proti gubam res kaj pomagajo?


OK, da ne bom samo firbec. Moj del ...

  1. Nimam pojma. Mislim, da naše perilo ne diši tako dolgo, zato iščem odgovore na to vprašanje.
  2. Nimam. So postriženi čist na kratko ... sem jih pa nekoč občasno celo imela in vedno je bil kakšen polomljen
  3. Če mi ni treba bit glih cel dan v petkah, še zdržim, ni pa tole zame glih nek užitek.
  4. Krilo - čist nepraktično za moj način življenja, že zato, ker slon kar naprej trgam nogavice, pa ne morem najbolj sproščeno sedet :o Za poleti je pa fajn, ja.
  5. Neizmerno uživam, sploh če imam dovolj časa.
  6. Obup - v kroničnem pomanjkanju časa frizura trpi :( ene 3-4x na leto po moje
  7. Jp
  8. Ne vem, zato sprašujem. Če karkoli RES deluje, se priporočam za nasvet. Če ne, bom raje ostala na kombinacijah ognjiča in oliv.



Komentarji

  1. Evo bom šla po vrsti:
    1. Meni je kolegica nekoč rekla, da moji otroci vedno tako lepo dišijo po svežem in sva ugotovili da je to prašek (jaz ga ne voham, ker sem ga navajena) in ne uporabljam tekočih praškov!
    2. Khmm, nimam, ker se z njimi ne da plezat, pa itak me motijo, pa tud če bi bili dolgi nimam tistih lepih rok, za take reči. So mi pa enkrat naredili zelo lepo kratko manikuro na kratke nohte in priznam, da je bilo kr lepo.
    3. Opustila pri ene 20-ih in se ne mislim vrnit. Mam brez tega dovolj težav z nogami.

    4. Poleti zelo praktično. Pozimi na debelejše žabice (take štrikane) še gre. Najlonke pa ajajaj. Če ne kupim treh paketov, bolje da se sploh ne premaknem s hiše!
    5. Odvisno kdaj , pa kje. Znam uživat, ampak ne v teh treh jedeh, ki jih otroci jedo!
    6. Kovačeva kobila (mama je frizer), tko da mogoče 1x največ 2x letno. Barvam se sama, kdaj pa še postrižem :)!
    7. Ja :)
    8.Noup in mal me je groza tega!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehehe, a mi izdaš še ime praška?

      Izbriši
    2. Dash ( ampak nemški)
      Stroji bojda začno smrdeti, ker se ti razni geli (tudi trdi praški) nalagajo v ceveh, na gumah in še kje. Tko da vsake tolikočasa kis za vlaganj zlijem v predalček za prašek in na kuhanje, kar prazen stroj! Navodila od serviserja. :)

      Izbriši
    3. Ampak jaz mislim, da je fora, da svojega praška ne vohaš! Jaz tudi voham marsikaterega in enega za črnoperilo prav ne prenesem, pa večina ga uporablja, ga dostikrat voham na ljudeh, pa ne vem kateri je:)))

      Izbriši
    4. OK Tina, sprejmem tud to tvojo zadnjo razlago. Vseglih si bom pa mogoče res večkrat vzela čas za čiščenje pralnega stroja - na tega kar pozabljam, pri pomivalcu me pa takoj zbode obupen vonj kozarcev, ki ga ne prenesem.

      Izbriši
  2. Oooo, fletna tema, bom z veseljem prebrala vse odgovore :)

    1. Nimam pojma :( Razmišljam, da ima tudi čistoča pralnega stroja najbrž kaj s tem (je rekla ena, ki je našla kup "zakladov", ko je blo treba malo umaknit uno gumo na vratih...)

    2. Moji dolgi nohti (kadar jih seveda ne porežem zaradi plezanja ;)) so - dolgi. Se ne lomijo razen na palcih, sem tozadevno zgleda "dobro narejena". Se jim niti kaj posebej ne posvečam - so, kakršni so, zdržijo, ko imam težave pri tipkanju, jih postrižem.

    3. V petkah uživam, kadar jih nadenem z namenom. Jih občasno malo pogrešam, saj jih zaradi poškodbe nisem obula čisto predolgo. So mi všeč, rada jih obujem, vendar jih izbiram priliki primerno - nikdar za doooolgo časa, še manj za kakšno pohajanje. Sem jih nosila za v službo (sedeče delo), pa kdaj za ven. Za po štacunah hodit ali kaj podobnega pa ni šans.

    Kliklice so kul. Seveda poleti, pozimi bolj občasno - mraz je le mraz. In seveda prilikam primerno. Frfotajoča poletna krilca, dolga krila do gležnjev, jeans. Pa, moja najljubša, tista, ki ima spodaj všite kratke hlače in je moj najljubši kos oblačila na kateremkoli dopustu.

    Kuharija - včasih nujno zlo, včasih užitek. Odvisno od namena, družbe,...

    Frizer - 4-5krat. Striženje. Oblika taka, da zdrži nekaj mesecev. Barvam se sama. Bolj nujno zlo kot kakršnokoli uživanje (no, masaža glave je pojem zase, ostalo bi spustila, če bi šlo)

    Čas zase je na sporedu čedalje pogosteje. Sem ga "prešpricala" absolutno preveč v zadnjih letih.

    Kreme za gube? Po mojem nobena ne dela tako, kot jih oglašujejo. Malo se pa verjetno pozna. Ne posvečam neke blaaazne pozornosti temu. Seveda me premami kakšna s police. Uporabim jo pa po trenutnem navdihu, ko izbiram kremo (vedno jih imam nekaj hkrati v uporabi). Une gube od smeha so mi itak ljube, delam na tem, da se še poglobijo, tako da bohnadej, da jih kaj odstranjuje :) Tiste, ki pridejo z datumom (EMŠO je konstanta!) pa so prav tako moje prijateljice, jih sprejmem. Čeprav me je ravno nekaj dni nazaj "pretresla" razlika, ko sem gledala dve fotografiji, ki sta nastali kakšno leto narazen. Ja, letos je zoprno leto.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lej, tvoji nohti, štikle in kikle so mi itak uganka ☺ pa sem firbec, če obstaja še kakšen tak primerek (fajn) babnice, kot si ti.
      O zgodovinskih vrednostih EMŠO-a ... ah, kakšni gubi bi se res odpovedala, če mi kdo izda skrivnost, tista pojava v ogledalu postaja tko nekam zmečkana :D

      Izbriši
    2. No, vidiš - obleka ne naredi človeka :D

      Izbriši
    3. Ja Majchini nohtki in rokice so krasne brez kakršnekoli obdelave!

      Izbriši
    4. Jutri grem "v lajf". Zdaj pa razmišljam o petkah. Prilika je ravno prava... Kakšna sladka dilema: petke ali škornji nad kolenom?
      (Se vidi, da mam zoprno delovno gužvo, pa se potem s takimi stvarmi rajši ubadam) No, se še odločim, odvisno od kupa dejavnikov. ;)

      (Hehe, zdaj si upam tole tukaj objavit, ker tisti, ki me poznate, veste, koliko je ura, tisti, ki me ne, si pa zarad mene lahko tudi mislijo, da sem kokoška)

      Izbriši
    5. Dragi moji, kaj bi jaz z vajinima gešteloma....

      Izbriši
  3. 1. Perilo: prav nič ne naredim, mehčalca uporabljam zelo malo, večinoma samo eko pralni prašek v tekoči obliki. Priznam, da mi je za (kliše) vonj opranega perila vseeno, dokler ne smrdi (npr. športna oblačila - zanje vzmamem poseben pralni prašek). :-) Vseeno vsake toliko (posteljnino in brisače, ene 6-krat na leto) perem pri 95 stopinjah, da zanesljivo ubijem bakterije, ker smo sicer bolj na splakovanju pri 30 in spodnjem perilu pri 60, kar trajno gledano ni dovolj.
    2. Sem srečna kratkonohtnica. In totalna odvisnica od krem za roke. :-)
    3. Kadar ne garam preveč in je prava priložnost za biti ženstvena, se v visokih petkah počutim izvrstno in jih tudi obujem, vendar večinoma take bolj široke, stabilne zadeve (višina ni problem). V njih nimam težav in o njih med hojo ne razmišljam preveč, samo trajanje uporabe omejim, ker so moji podplati prave princeske na zrnu graha in bi me tepli, če ne bi prevladovala športna obutev (genau, adidaske, če se le da), še posebej pri dolgi hoji, ki jo po navadi izvajam, ker avto pustim možu/grem s kolesom.
    4. Zelo rada bi večkrat oblekla krilo ali obleko (najlonke niso tak problem), pa imam malce težavno postavo in sem precej kritična, zato se le v redkih krojih počutim dobro. In ko enkrat se, sem res srečna ... Poleti najraje dolgo, tanko maksi kiklo z balerinkami, pozimi pa črno pleteno obleko s škornji do kolen. No, pa tudi dovolj ženstveno se ne počutim vedno in ker nočem, da vsak vidi, da je en starejši prekmurski gozdar (prevod za grunge bejbo na tej strani interneta) pomotoma oblekel kiklo, res pazim, da tudi počutje paše.
    5. Obožujem kuhanje/pripravo hrane in ga nikoli nimam dovolj. Še posodo z veseljem pomivam, ker mi to preprečuje, da bi cel dan sedela (nimava pomivalnega, ne sušilnega ne mikrovalovke). Razmišljanje o jedeh, sestavljanje receptov, poskušanje - super. Brez težav tudi priznam, da mož bolje skuha, kadar si vzame čas, ma to ni noben problem, sploh. Samo da imam v rokah nekaj živega :-)
    6. Frizer? Med 3 in 6-krat letno. Če bi bila frizura daljša, sploh ne bi šla, temveč bi se strigla kar sama, ker pravzaprav nimam časa. So pa pri mojem frizerju fajn: nič vsiljivi, lepo me tikajo, če molčim, molčijo, hitro opravijo in to je to.
    7. Ojoj ... ful premalo časa si vzamem zase in pozna se :-( ... Mogoče bi se kdaj podala v resno borbo zanj, če bi vedela, kaj početi v takih luksuznih trenutkih. Kdor se večkrat preseli in precej gara, prjatlov strada ... Svoj čas si praviloma izborim šele, ko sem izmučena od dela in odtujena od same sebe, šele takrat tudi res paše. Če bi zadela na lotu :-), bi pa res veliko več časa preživela v knjigah, muski, na potovanjih, pri družbeno koristnih projektih ... tako pa ..
    8. Kremo proti gubam imam, ma me ne zanima preveč, a kaj pomaga - moja je namreč ena taka nevsiljiva, ne predraga, bolj ko ne No name eko bio zadeva, ki jo naročim pri amaconu in namažem vsako jutro, ker bi bila drugače koža na obrazu presuha. Imam tudi posebno (no name, poceni itd.) kremo za okrog oči, pa zgleda, da ne deluje, ker me je kolega N. včeraj na francoščini precej zgroženo vprašal, kje da imam očala (imela sem leče) ... :-)


    Read more: http://m-brlog.blogspot.com/2012/11/firbec-babji.html#ixzz2BSadfF4O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A veš, pri perilu mi ne gre za kliše ali nalepko dobre gospodinje - tega se itak ne grem. Zdi se mi le, da mi lepši vonj poleša dan. Dišeče perilo sicer (redno) občutim po kakšnem daljšem švic potepanju (najmanj vikend konkretne švicarije, po dveh tednih Korzike pa sploh)... ko v kopalnici zmečem s sebe obupno smrdeče cunje in po dišečem tušu oblečem čiste cunje, je tist filing tako zelo WAW. Sam za to mi gre - tist waw me poživlja.
      Ej, si me pa nasmejala do solz "en starejši prekmurski gozdar" ... mislim, gospa Losova, generacijo moja :D

      Izbriši
  4. Vem, nisem mislila, da gre tebi za kliše, hotela sem reči samo, da sem pozabila, da to obstaja kot ... kvaliteta življenja, poleg reklam, o katerih si pisala tudi sama. Pozabila v glavnem zato, ker po navadi doma visim v ta istih kavbojkah in gozdarski srajci (karo srajca od moža) in ko končno oblečem nekaj čistega, nimam pojma, kdaj je bila zadeva oprana :-)
    Kaj pa si pričakovala od Losove iz Črnega gozda? :-))) Danes dopoldne sem se nekam slabo počutila, po kosilu pa kar takoj dobro, nakar mi je mož razložil tisto o pomanjkanju cukra v krvi, če ne zajtrkuješ, nakar sem se zasekirala, da se staram :-) (o določenih zadevah dejansko nimam razdelanih pojmov)

    OdgovoriIzbriši
  5. 1. nimam pojma, tudi meni diši le malo časa.
    2.vse polomim še preden pridem do dolgih:(
    3.probala parkrta-popolna muka, opustila. V balerinkah se počutim božansko:)
    4.užitek če mi krilo paše in če je dosti udobno, da lahko v njem spravim v vrtec dve frčafeli. Praviloma nosim bolj debele žabe spodaj da se ob otroških pripetijah s ježki na čevljih ne strgajo prehitro.
    4. uživam kadar imam čas- ponavadi je to čez vikend- pa nikoli se ne spravim kuhat kaj zelo zakompliciranega
    6. povprečno 3x
    7. da vendar občutno premalokrat, približno tolikokrat kot f frizerju...hmm a je frizer tud čas zase?
    8. te ki jih zmore moj žep mislim da ne

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lej, če pri frizerju uživaš, pol to pospraviš pod "čas zase". Če ti je izguba časa in zgolj "must do it", ker ... pol pač ne :)
      Meni čas zase pomeni taka švicarija, ki jo drugi označujejo kot mazohizem ;)

      Izbriši
    2. Tudi jaz tako mislim - če si po frizerju kot nova, če se počutiš bolje, če je to čas, ko si ga drugače ne bi vzela zase in za poslušanje tišine (ali brnenja fena), potem je to to. Kar ti paše.

      M, še dobro, da smo si različni :) Moja mama pravi: vsak tele ma svoj vesele ;)

      Izbriši
  6. Sam res - firbec babji :) Pa naj ti bo, ko si ravno ti:

    1. Prav nič. Uporabljam tekočo in razsuto Žabico, aloe vera ali lomono. Baje, da diši. Mehčalca nimam, zaradi kože. Ne vem, če kaj dosti diši, posteljnina, ki jo vzamem po določenem času iz omare in dam na posteljo, ne diši več kaj dosti. Smrdi pa tudi ne :) Stroj imam star, perem naše in "tašihtne" cunje. Občasno zlijem notri vodo s sodo bikarbomo in praznega operem. Parkrat letno, morda. KO dobijo bratrančki naše cunje (kolobarimo), pravijo, da dišijo po M in L :)

    2. Dolge nohte enostavno imam. So lepi, zdravi, niti pretirano lomljivi. Oblika je lepa, zgledajo dobro z lakom ali brez. Tudi obnohtne kožice skoraj nimam. Pa odbojko sem tudi igrala z dolgimi ;) Kako dolge imam, je pa odvisno od plezarije, masaž, stanja mojega telesa in potreb. Jih pa ne režem, samo pilim. Baje je bolj zdravo :) Ko so roke lepe, potem jih pocrkljam s kakimi bojnimi barvami :)

    3. Meni so petke enostavno lepe. Max imam 8 cm. Če so čevlji dobri, udobni in stabilni, če se jaz dobro počutim, potem sem absolutno za. Za v službo, za na lepše. Pohajanje in šoping odpadeta. Se mam čist preveč rada :)Zdijo se mi sexy. Moje noge so lepše v njih. Ne maram špičakov, sem bolj za klasiko. Baje, da znam celo hodit v njih :) (razen če vprašaš mojega m(r)oža).

    4. Ko sem zadovoljna sama s sabo, potem krila so. So mi fina. Pa to ne pomeni, da jih imam veliko. Ene par, da ni dolgčas ;) Al so to kaka bolj odbita, al enobarvna z odbitimi žabami (najlonke niso glih izbira :S) ali čist klasični kostim. Do pod kolen. Poleti platnene, na kake sandale ali samo na balerinke in japanke. Oblekce že dolgo nisem imela, tudi to spet pride na vrsto. Znam jih nosit, znam sedet v njih in kot rečeno, ko sem v dobri koži, potem mi pašejo :) Ko nisem, sem hlačarka.

    5. Nekaj, kar je treba počet. Občasno mi clo ornk sede, uživam, v glavnem pa simpl je tanartabujš :) Ne maram se držat receptov, skoz neki improviziram, pa pol rata al pa tud ne.

    6. Ene dvakrat, da me še pofarba - da se res vidi spremmeba. Ker sem dolgolase sorte in ker ne rabim taprave farbe, samo prelive, potem je to redko. Meni je frizer absolutna zguba časa. Mi je fino biti tam, masaža glave itak rulz, frizerka je luštna, podebatiramo, koga srečam. Ene bi rekle, da sem zanikrna, ampak ta čas je meni absolutno izgubljen. Ne morem pomagat.

    7. Ja, če le rata vsak dan. Če ne za poslušanje tišine :), pa za kaj več in dlje. Sem se naučila poslušat in se še učim sproti, česa želim in kaj rabim. Ker sem vmes pozabila nase in se učila osnovnih lekcij na hard-way. Zdaj vem.

    8. Tukaj pa jaz nisem ravno pravi naslov. Moja koža je lepa, krasna, ko ne cveti. In verjemi, ko enkrat sprobaš bolnico zaradi tega, potem si vsak dan sproti hvaležen, da se zbudiš nezatečen in z normalno kožo. Ali vsaj približno normalno.
    Ko je koža suha, se gubice pač malo bolj poznajo, ko je dovolj zdrava in navlažena, jih skoraj ni. Razen "tajezne" gube sredi čela :D In me ne ganejo. Res ne. Sem pa sprobala malo morje krem, saj na redko katero nisem imela reakcije. Če že na katero ne, pa čez pol leta zihr. V tem momentu imam namesto kreme kar eno Afroditino masko, občasno si obraz namažem z orehovim oljem in dokler bo to funkcioniralo, bo. Potem iščem drugo opcijo. Mene kej drugega bolj matra kot gubice ;)




    Read more: http://m-brlog.blogspot.com/2012/11/firbec-babji.html#ixzz2BTeQ1rku

    OdgovoriIzbriši
  7. P.s. pod točko 8: proti gubam pomagajo nega, vlaženje, kak mm podkožnega maščevja in obrazna joga. Prijateljici jo (dokaj redno) izvajata, razlika vidna. Prisegata nanjo. Bolj kot vse kreme. Pa še zabavna je - se narežiš svojemu odsevu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. OK, naslednji skupni odklop - obrazna joga, definitivno ... pol, k me (naju) naučiš žvižgat na prste. Če ne drugega, bom domov prinesla en kup novih smejalnih gub :D, kar pa tud nekej šteje.

      Izbriši
    2. Jp, dober predlog. Sam pol ne bo šlo z bicikli... vsaj ne istočasno ;)

      Izbriši
    3. Ah, knofkam...

      Žvižgat znam, obrazno jogo naštudiram, buklco prinesem s sabo. Glede bicikla pa ni hudič, da ne zimproviziramo ;)

      Izbriši
  8. 1. Moje perilo diši, ko ga poberem iz stroja (če ima srečo in ga pravočasno poberem iz stroja). Ko pride v omaro, je ponavadi že razdišano (ker od obešanja do zlaganja in pospravljanja v omaro mine čist preveč časa).
    2. Med dolgonohtnice spadam približno en teden na leto, ko mi zapaše…to je tud maksimalna doba, ki jo zdržim ob pogostem lezenju po vertikali in vsakodnevnem napornem tipkanju v službi. Ves preostali čas sem zadovoljna kratkonohtnica.
    3. Visoke pete nosim dokaj redno. Ne bi mogla rečt, da v tem lih uživam, ampak sem se pa precej navadla, tako da tudi trpim ne. Tiste najvišje imam parkirane v pisarni in jih imam izključno za sestanke v pisarni in zadeve, ki ne terjajo kaj dosti hoje. Je pa res, da noge v visokih petah zgledajo dobro, zato jih včasih prov paše obut.
    4. Kikle nosim za v službo vsak dan, so mi udobne in jih imam rada. Poleti jih imam tudi v prostem času, vedno, kadar ne švicah v športnih oblačilih. Obvezno morjo bit udobne, in nad koleni.
    5. V kuhariji zelo uživam, žal pa jo zaradi kroničnega pomanjkanja časa in nasprotovanja pripravi instant hrane prakticiram bolj redko, kot bi si želela. Jesenski deževni vikendi so zakon!
    6. K frizerju grem 2x na leto. Vsakokrat, ko mi frizerka reče, da bi mogla prit prej, ker imam že preveč uničene lase, si sveto zaprisežem, da bom frekvenco vsaj prepolovila. Žal vedno ostane le pri tej samoobljubi iz občutka slabe vesti.
    7. Vem, da bi si mogla vzeti čas zase, pa sem si ga dolgo jemala precej redko. Zadnje čase mi kar uspeva…čeprav še skoz pogrešam študijska in gimnazijska leta, ko sem uspela požirat leposlovne knjige ne le v času dopusta, ampak celo leto…
    8. Z gubami se kaj dosti ne ukvarjam, ker sovražim kreme vseh sort…in še bolj prazne obljube, napisane na embalaži...vsako leto je kakšna guba več, ampak tko to je…smejalne so pa itak zakon.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A veš, da sem ob pisanju vprašanj v delu o petkah in krilih mislila tud čist konkretno nate - se vidi, da jih čist obvladaš in res hudo dobr izgledaš ☺

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave