Mozaik

Včasih se pojavijo dnevi, ob katerih bi izstopila z Zemlje. Odklopu v deželi svizcev je sledilo celo obdobje takih dni. Vrtinec dogodkov, ki jih ne nadzoruješ, pač pa oni nadzorujejo tebe, me je zavil v čudno zanko, v kateri sem se nekajkrat znašla na tej strani, pa sem ob pogledu na zapise iz Doline samo globoko zavzdihnila, se potopila v fletne spomine in napisala NIČ.

Pa vseeno ni ostal le nič. Dogaja se vsak dan, dan za dnem ... Največ se je trenutno dogajalo doma. Naš prostor pod soncem počasi dobiva oblike, ki sva si jih z JM zamislila ... Počasi, a vztrajno.

Zadaj za hišo ni več grozljivega kupa, v katerega se je pogled zaletel vsakokrat, ko ga je odneslo skozi velika okna dnevne sobe. Tale del z zunanjo ureditvijo je ena sama štala, ampak trenutno na voljo nimam odvečne energije, da bi jo namenila prerekanju z izvajalci ... če bi jih seveda uspela ujeti. Edini zanesljiv med njimi si je poiskal drugo službo ... pa vseeno, počasi se vendarle dogaja.

za hišo je še vedno gradbišče, ampak z betoniranjem je konec
V vmesnem času je spet prišel tisti "puranji večer"*. Ob gori smeha, delno dietni hrani in "roza temi" so mi moji purani prinesli krasno zadevo (takrat je bila napolnjena z vsem drugim kot copati) ... pa res ne vem, ali sem komu kdaj zinila, da iščem nekaj primernega za naše copate. Božanska je tale preobražena gajbica. Joj T, a sem ti že povedala, kako hudo zelo mi je všeč? ☺

a ne, da je lepa ☺
V sobotni delovni akciji, ko je JM sukal lonce v kuhinji, smo z mulci potegnili mačke po veži v "glavnem" nadstropju, odvili še zadnje Ikeine škatle in sestavili njihovo vsebino. Še vedno se mi zdi, da je najdlje trajalo odvijanje in razporejanje kamnite zgodovine JM, saj je za vsakim kamnom stala zgodba, ki so jo fantje poslušali z odprtimi usti.

pogled v vežo iz kuhinje skozi odprta in skozi zaprta vrata

pa še pogled s stopnišča
kamniti del še čaka dopolnitve ... JM niti ne ve natančno, kje se vsi nahajajo ;)
knofek za srečo pa je že našel svoje mesto
Ob šlihtanju našega prostora pod soncem še vedno vztrajam na tem, da iz nje spodim vse tiste kje-so-je, ki so se nas prijeli še v starem domu. S tem namenom se v knjižnici dan za dnem nabirajo kupi kam-dam-ov. Kar naprej jih rešujem in skupaj z njihovimi lastniki odkrivam prava mesta, pa se mi zdi, da rastejo huje kot gobe po dežju. Mah, sam da se rešim kje-so-jev. ☺

Danes je bila v brlogu čist nova prelomnica za vse mlajše brlogarjeve. Vsi trije so odšli na nove šole - dva bi že tako ali tako, tretjega pa je sprememba doletela zaradi selitve. Vsi trije so navdušeni in čebljanje in razlaganje ne poneha niti v večernih urah ☺ Naj se jih navdušenje še dolgo drži. Najbolj očitno spremembo je seveda doživel S ☺

tole je S ... ne, narobe, tole je menda Scarry Potter
pa da ne boste mislili, da se tole da spravit dol ... tud slučajno ne :o
jah, enkrat si tud fazan ☺

* v resnici s purani nima nobene veze, se pa čist zares imenuje tako ☺

Komentarji

  1. O kako lepo urejen brlogec je nastal.

    Jaz bom imela tudi gajbice, čisto zares. Bom objavila, ko bodo na svojih mestih :).

    A pa fazana imate tudi? Sem se ravno spraševala koliko dni bodo reveži še popisani?
    Pri nas se tudi še čeblja. In res je, naj navdušenje drži čez celo leto!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kakšne lepote :) Naaajsi! Fazana so vam pa orto sfazanirali, naša fazanka jo je boljš odnesla (hm, ne smem preveč na glas povedat, k ne vem, če to tudi danes še traja, da ne bo prišla danes vsa šekasta domov).

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave