Smet v grlu

Priznam, v novem domovanju smo prvič družinsko spali že zadnji dan šole, pa sva se z JM potrudila s priklopom televizije šele za spremljanje atletike na OI. Ma ja, to sem kar spremljala, čeprav sem morala ob Primoževih čudnih metih nujno it malo naokrog, ker kar nisem zdržala ...
Ne vem, mogoče je premor kriv, ali pa frekvenca reklam ... spet sem dobivala napade besa. Jaz ne vem, kdo požegna vse te reklame, ampak ... kaj skupnega sporočajo reklame za higienske vložke, za pralne praške, za detergente za pomivanje posode, za razne osvežilce zraka, za odmaševalce odtokov?
Ali smo res ženske le kokoši, ki jim je glavna in edina skrb bleščeče bela posteljnina, nakupovanje po mega šoping centrih v belih hlačah in vrtoglavih štiklah, sijoči kozarci in videz popolnega (beri pospravljenega) doma?
Je dom res popoln, če mož svoje prešvicane cunje z rekreacije odloži v veži, pa potem od nekod puhne umeten oblaček "popolne čistoče"? Saj potem žena pride in za njim odnese in opere cunje ... Japajade. Če bi bil dom res tako popoln, bi gospod prešvicani najprej poskrbel, da se njegove cunje posušijo (in ne zgnijejo v zaprti smrdeči torbi), ko bodo posušene, pa jih bo lastnoročno prestavil v koš za umazano perilo; če bo videl, da je ta koš poln, jih lahko tudi čist brez vsakega večjega truda prestavi v pralni stroj in jih opere, obesi, zloži ... se ne bo nič našvical zraven, pa krona mu tud ne bo z glave padla. In če vsaj tega dela do koša za perilo ne bo izpeljal, bi edina prava žena s pospravljenim podstrešjem počakala, da to naredi ... če vmes godrnja ali celo zmerja, je seveda njena izbira, nikakor pa ne sme tega narediti namesto njega.

Ah ja, ne prebavljam teh reklam :(

Komentarji

  1. Ma k narobe razumeš ... gre samo za reklame v retro slogu, za spomin na "dobre" stare čase, ko možje še niso sami skrbeli za svoje perilo in so bili vodebilčki brezposelni :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aaaaaaa, nč ni retro slog :o imajo babnice nohte zmanikirane tko, kot jih včasih niso imeli :P aja no, sej to je pa še en del, ki ga ne zastopim ... kako imaš lahko u nulo spedenane nohte, če kar naprej packaš po hudo agresivnih čistilih?
      Al sem jest ena čudakinja :D

      Izbriši
    2. To načelo se v modernih časih opisuje kot "Ženske v 21. stoletju dobimo vse, kar hočemo" Torej: do zadnjega atoma lastnoročno zglancan domek, telo in avto, pridne otročke, vrhunsko kariero v medžunarodnom produzeču in metro--- erm ... a ja: metroseksualnega moža brez dlačic v nosu.

      In tista, ki vsega tega nima, je pač sama kriva :-)

      Izbriši
  2. Hehe, prav narežala sem se :)

    Ampak, ženske s tko spedenanimi nohti pač ne lezejo 6-ic :) Ali pač???

    Maxi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ni tako, da se spedenane nohte da odložiti, preden greš plezat? :-))))

      Izbriši
  3. To zato, da (med drugim) osvojimo lekcijo, da smo ženske modre krvi. :) Vsaj, če apeliram na reklame o vložkih. :P

    Uživajte v novem domu. :)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave