Vikend za drugačno švicarijo

Po sončnem tednu s kar nekaj uspelimi nekajurnimi vmesnimi odklopi je bila spet na vrsti hiška.

Na pobočju hribčka na zahodni strani hiše je v roku desetih let bodeče šavje skupaj s poganjki s štorov takrat porezanih dreves doseglo obupne razsežnosti, ki so me v sobotnem spopadu skupaj z žago in dvema različnima dimenzijama škarij za veje na krilih domišljije popeljali v pravljico o Trnuljčici. Ob prebijanju skozi trnje ob moji glasni domišljiji se je nasmejal še sosed, da o mojih fantih ne govorim. Do trenutka, ko so nas skoraj zlovešči oblaki skupaj z grmenjem pregnali pod streho, so me roke in noge prav na drobno pekle po celotni površini kože ... robidnice so precej zahrbtna zadevščina ☺

Medtem, ko smo s fanti obračunavali z zelenim šavjem, je JM vestno gonil mačka po zidovih na notranji strani in ob koncu vikenda smo lahko z veseljem zapolnili nekaj prostora v naši bodoči knjižnici, kot je sobo poimenoval C. Pred tem je seveda sledilo še veliko čiščenja, opletanja s šraufncigri (ma vem, da so to izvijači, ampak mi beseda prav zares ni všeč), izmikanja lepila in kladiva.

Vsi smo mal (al pa precej) utrujeni, sem in tja raste kakšen žulj ☺ zadovoljstvo pa iz dneva v dan tud.


Komentarji

  1. No, ravno sem hotela en mejl napisat, kako kaj napredujete, pa že vse vem :) Ti pa še pozdravček in lep teden zaželim kar tukaj, ostalo pa jutri.

    OdgovoriIzbriši
  2. A so to Billyji? :-)

    Drugače pa se mi zdi, da kadar garaš, enostavno ne moreš razmišljati o pravilnih slovenskih izrazih, in ko potem pišeš o garanju, so dejansko uporabni izrazi veliko bolj pristni.

    Pravi ena, ki lahko kadar koli reče Schraubenzieher in se pri tem počuti pristno :-))))

    OdgovoriIzbriši
  3. Moje poznavanje Billyjev je zelo ... intimno. Po načelu "bom presenetila moža" sem ju namreč sestavila kar dva, enega od teh narobe, saj sem police vstavila in privila (majstorica!) tako, da je nepobarvan rob gledal proti meni in vsem ostalim, ki bi jih želeli videti. :-))) Rešitev? Bel lak za les! Kot večni opomin, da je treba tudi pri presenečanju pazit, kaj delaš.

    Zdaj bi dragega rada prepričala, da tudi v kuhinji rabiva enega, pa mi noče več verjeti ...

    OdgovoriIzbriši
  4. IMHO - NI napačnega mesta za Billyja :)

    OdgovoriIzbriši
  5. @K in Tina: res je Billyji so zakon in njihovo postavljanje je fletno ... ker počasi vidiš konec, vsaj en prostor bo relativno kmalu fertik. Matra me samo to, da smo danes prenesli še nekaj knjig, police se vztrajno polnijo, doma se pa komaj opazi, da smo kaj odnesli :S še dobro, da je 3/5 familije že presedlalo na Kindla.
    @Majcha: a veš, da si me pripravila do tega, da sem šla poguglat IMHO :$ pr'sežem, da se mi sanjalo ni, kaj piše tam zgoraj ... no, sej zdej je pa logično ☺ svakog dana v svakom pogledu sve više napredujem ☺ Ja, lep dan in lep teden želim tudi tebi - vsekakor naj bo boljši kot moj današnji dan :S
    @alcessa: če sem čist poštena, tud naša najmlajša dva, ki sa sestavljala zgornje dele Billyjev (tist dodatek, da pridejo do stropa), sta dva zafrknila na očitno identičen način kot ti. JM je že našel rešitev (menda se dobi trak za nalikat gor), ampak je izjavil, da je tvoja varianta v bistvu še bolj enostavna ☺ tko da - tud tvoj kiks je očitno za nekaj dober ☺

    OdgovoriIzbriši
  6. Super za opremljanje. Si pa začela tam, kjer smo mi pred dobrim mesecem končali- pri knjigah. Tvoje so prve preseljene, naše so pa kot zadnje čakale v škatlah :)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave