Ready, steady ...

... OK, zdej pa lahko, k sem jih slikala.



Pravijo, da je vsaka stvar za kej dobra. Tokratna domača kripl postava (ne, nisem samo jaz) je botrovala temu, da smo bili popoldne za spremembo naenkrat vsi doma.

M: a bi kdo krofe?
B: mmmm, a je že pust?
M: ma ne, ni še, ampak drug teden, k bo, mi ne bomo skupaj ... pa sej ni treba, da je glih pust, da spečemo krofe ☺

Menda jih je bilo 53 ... ja, preteklik. Delali smo jih vsi, preverila sem tud temperaturo, k je lani nisem - tam nekje med 160 in 170 °C je glih taprava za cvrtje,  JM jih je moral nekaj prav na hitro skriti, ker jih je menda obljubil sodelavcem (da ne bo ostal samo pri samohvali - je treba preizkusit). Ne, recepta ne bom pisala, čeprav je trenutno fejst aktualen, je objavljen že tukaj.

Dober tek, če se jih boste lotili, sicer pa tudi - v dnevih, ki prihajajo, jih bomo srečevali na vsakem koraku.

Komentarji

  1. Ravno te dni sva z DH debatirala, da bi pa letos res lahko spekli krofe doma... Malo sem sama pri sebi še cincala, a bi krofe ali raje flancate, zdaj, ko si me spomnila na koruzo pa definitivno padejo krofi. Hvala za link na recept :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jutri te pokličem, da me vzpodbudiš ... jaz bi tud enkrat spekla krofe.
      Ampak, za koga? Še Raje gre zdoma, pa se bova z njimi basala le midva z Dikom :)
      Ej, bravo, si ta prava cukrpekarca!!!!

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave