Limski kanal

Ob dogovarjanju za tokratni odklop sem od JM skasirala eno "čarovnico" ☺ Pr'sežem, da res nisem nič coprala. Ne morem pomagat, če nisem edina, ki razmišljam na tak način. Dogovor kam je bil takoj soglasen, kraj in čas odhoda pa takoj potem.
Mrzlo megleno jutro doma ni obljubljalo kaj prijetnega dneva, precej drugače pa je izgledalo že na slovenskem primorskem delu Kure, v samem kanalu pa je kljub koncu novembra vladala prav prijetna jesen.

Spet nas je vodila bukvica (na naslovnici je Maja Vidmar prav tukaj ☺) in razen enega dodatnega ovinka, ko smo šli avto obrnit pred sektor A (smo se prehitro držali leve), se spet nismo prav nič lovili (sva z R čist ponosna kot navigatorja ☺). Zadnji del ceste do sektorjev D in E (mi smo plezali v D-ju) je sicer makadam (pred njim pa znak za prepoved vožnje, ki je itak nihče ne upošteva, sicer ne bi bila v vseh sektorjih taka huda gneča*), ampak čist prevozljiv tud z našo taveliko kravo (z Loverjem bi bila pa vožnja tam čez itak pisofkejk).
V sektorju (in na parkingu seveda tud) smo bili drugi. 1x lahko ugibate, kakšna je bila registracija avta, ki je bil tam pred nami ... jasno, KR iz SLO ☺ Kakšno uro za nami se je v sektor zlila skupina Italijanov tam okrog 50 let, ki so svinjali po sektorju, da sem že čist resno razmišljala o tem, da bi jim pokazala tistih nekaj italijanskih besed, ki jih premorem. Mah, tolk stari, pa tolk trapasti, tolk neuvidevni, tolk zaletavi ... ma, brezveze. (Italijanski) prdec se je spravil v plezanje moje smeri še preden sem dosegla vrh in potem je še nekaj komentiral, ker sem mu skoraj sedla za vrat, ko sem se spuščala ... madona no, a tud 5 minut se ne da počakat, predvsem pa ... kam je mislil stlačit svoj štrik?
Če odmislim Italijane in splošno gnečo pod steno, je bil dan enkraten. Padle so vse 7-ice v sektorju (jasno, jaz neeeeeee, ampak S pa na videz z lahkoto). 5-ice smo po vsej verjetnosti zlezli vse v sektorju in tista 30metrska je res uživaška, kot je omenil že Duco, 6-ice so pa tud tolk lepo plezljive, da sta dve 6a padli tud pod mojimi prsti. Dopuščam sicer možnost, da so ocene malo previsoke za težavnost smeri, ampak vseglih - 6a dviguje samozavest, saj je bila pred tem zadnja tista na Sardiniji. Skala je pa sploh fajn. Imam sicer občutek, da je že malo zlizana, sicer bi bila glede na osnovno strukturo precej večji strup za prste, drži pa vse, kar češ in tud poteg na dveh prstih v mali luknji ni nič pretresljivega in ti tud na kraj pameti ne pade, da bi lahko odletel s koščkom stene v roki (tko kot prejšnjič v dolini Glinščice).
Za vremenske razmere, kakršne so kraljevale pod in v steni, smo bili čist preveč oblečeni, a na srečo vsi čist čebulno, da se je dalo slačit in potem, ko se je sonce skoraj v trenutku spustilo proti morju, tudi takoj oblekli nazaj, saj se je s temo naenkrat nazaj prikradla tudi zima. Pol je pa sledilo samo še pospravljanje (pismo, robe je velik, če nas je tolk velik pod steno), sprehodek do avtov in pot nazaj domov. Za nami je spet en waw plezalni dan. Hm, kam gremo naslednjo rundo? Pri nas snega še vedno ni na vidiku od nikoder, tko da bo zgleda padla še kakšna taka varianta ☺
čist vsako rundo v steni smo čist vsi mal počakali in se naužili lepote pod nami
pogled na Limski kanal pod tabo je res čist neverjeten

utrinki 6 ur v steni - pa je minilo čist prehitro

ko mularija osvoji večino plezalne opreme, je čist samo po sebi umevno, da rabi samo še gurtno, karabin in dobro drevo, pa ima gugalnico fertik ☺

* pa je bila pri nas menda gneča vseeno manjša kot v Rovinju, kjer so Slovenci v steni hodili kar en čez drugega

Komentarji

  1. O uživači. Super in bravo za 6-tice. Jaz sem dans tud v Črnem Kalu uživala, predvsem ker že tri tedne nisem videla sonca in v kratkih rokavih in potu pozabim kako turobno je v Ljubljani.Čeprav se mi tudi kolca po snegu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Limski kanal je zakon. Spoznal sem ga lani tak čas, mislim, da je bil zadnji vikend novembra, plezali smo pa v kratkih hlačah. No, noč na prostem je bila bistveno bolj 'sveža', ampak z litrom whiskeya in six-packom piva smo jo lažje preživeli.

    Ampak šestk pa takrat vseeno nisem plezal :)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave