Danes je petek,

petek, za katerega sem obljubila, da povem, kako lahko ilustrirani koledar 12 umetnikov krasi tudi vaš dom. Koledarja ne morete dobiti v prosti prodaji, lahko ga dobite le v dar.


Že sama akcija Dom in Stil-a je topla in prijetna, tako kot risbe, ki krasijo koledar. Sama se neskončno dobro počutim v družbi toplih in pozitivnih ljudi, zato sem se odločila, da mora biti tudi razlog za koledar neskončno pozitiven.
V obdobju dveh tednov od danes vas izzivam, da v komentarje pod to objavo napišete eno, dve, tri, kolikor želite pozitivnih stvari, ki so se vam dogodile v letošnjem letu, ki se počasi a vztrajno približuje svojemu zaključku.
V soboto 19.11. bom med vsemi objavami izžrebala bodočega lastnika omenjenega koledarja za leto 2012.

Komentarji

  1. Oh, letošnje leto je bilo na splošno prekrasno ... Včeraj sem nekje prebrala, da Britanke mislijo, da je najlepše leto v življenju 38. (toliko sem stara še kak mesec), ki mu potem sledi še kup lepih let :-), lepših od unih pod 30.

    Letos sem bila bolj športna kot lani, kar me neizmerno osrečuje - sicer gre v glavnem za sobne športne dosežke, s katerimi se nima smisla hvaliti, in pa ene 3 krasne kolesarske izlete, vendar je občutek telesne zadovoljnosti bolj izrazit, zato sem tako srečna glede tega. Mogoče pa bo naslednje leto prineslo še več športa?

    Letos sva velikokrat šla za kak dan veslat na manjše jezero v bližini, tako tudi na 9. obletnico poroke, in tudi to je bilo ... prekrasno. Čopasti ponirki vsepovsod, pa voda, voda, voda ...

    Absoluten vrhunec lepega je bil veslaški dopust na Finskem, ki je krasna dežela, in obisk čudovitega Talina, o čemer sem tako izčrpno poročala na blogu, da zdaj tukaj več ne bi. :-)

    Trenutno se najbolj spominjam trenutka, ko sem odprla ta majhno flaško z vodo in je reklo bzzzt!, pa je bil moj dragi takoj moker (kako, da nisem namočila sebe?), cel avtobus Fincev/turistov pa se še nekaj časa ni nehal smejati ...

    Na dopustu sva imela tudi to srečo, da sva ostala v čolnu, čeprav sva se podala v precej divje valove, s čolnom, ki ga nisva obvladovala, pa je bila gladina čez pol ure povsem gladka ... Začetniška sreča pač. Zaradi tega tveganja sva se pozneje počutila bolj varno, ker sva ugotovila, da je čoln precej stabilen, no, počutila sva se tako varno, da ga nisva privezovala in ga nama je na enem otoku kar odneslo. Še sreča, da ga je dragi pravočasno zagledal (temu se definitivno reče, da imamo nekateri več sreče ko pameti, le s čim smo jo zaslužili?).

    Letos sem se ukvarjala tudi z zelo zanimivimi prevajalskimi projekti in sem tudi s tem vidikom svojega življenja zadovoljna.

    Zelo me osrečuje tudi tečaj francoščine: tršica sicer ni ravno super, je samo dobra, pa sošolko imam, ki prerada pojamra, kljub temu sem navdušena in lačna francoščine do konca in naprej... Uživam pri pisanju domačih nalog, iskanju novih besed ipd., malo manj pa pri govorjenju, ker ne znam zadeti pravega tona. :-)

    Zelo lepa je bila tudi kuharska orgija, ki sva jo priredila septembra, trenutno pa uživava v gledanju serije Battlestar Galactica, ki poskrbi za malce manj spanca in neskončne debate o filozofskih, socioloških, psiholoških ipd. temah, ki jih serija obravnava. Pri vsem tem jo gledava že drugič, pa ne zadnjič ...

    Moj dragi mož nama je za obletnico podaril še kratek tečaj vzgoje ujed (an. falconry), ki naju še čaka, med vrhunce letošnjega leta pa spada tudi to, da sem končno v živo videla malega skovika, ki je (pred čapljami in pegasto sovo) moj absolutni ljubljenec med pticami. Neverjeten trenutek!

    Decembra bom poskusila vpisati študij ob delu, ki ga sicer najbrž ne bom zmogla končati (bachelor prava), ker toliko časa spet nimam, vseeno upam, da bo vpis uspel in da bom lahko opravila čim več študijskih modulov ... Komaj čakam.

    Zelo sem zadovoljna, da sem se odločila za nakup Kindla, predvsem zato, ker je tako branje v postelji postalo lažje in ker ne rabim skrbeti, kam bova dala nove knjige in kdo bo brisal prah z njih.

    Sori, če sem te orank načvekala, ma ful paše narediti povzetek stvari, zaradi katerih je 2011 še posebej krasno leto :-) Upam, da imaš kje zalogo inzulina ... :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaz pravim takole: http://majchin.blogspot.com/2011/11/kaj-me-je-v-letu-2011-najbolj-osrecilo.html

    OdgovoriIzbriši
  3. Končno se mi je uresničilo sanjsko potovanje z možem samo za naju, hčerka je zdrava, ni se nam treba pretirano obremenjevati zaradi denarja in lepo nam je skupaj. Lepo leto je.

    OdgovoriIzbriši
  4. Poroka, definitivno. Najin nasrecnejsi dan. :) In skupno zivljenje.. :) Lepo se vse odvija.

    OdgovoriIzbriši
  5. rojstvo moje princeske. Ob njej je vsak dan lepši...

    OdgovoriIzbriši
  6. A letos? Hm, se je dogajalo, ja:
    - modra odločitev za (še) en velik družinski projekt, ki smo ga postavili z bistveno manj odrekanja in skrhanih živcev - naj le sonček sije :)
    - znova obujena strast do teka - in doslednost pri tem ;) (brzina ni tolk pomembna)
    - da je mojemu sinu končno lepo v vrtcu :)
    - da je hči našla šport, kjer se ji že ob sami omembi plezanja vsakič zasvetijo učki - v steni je pa sama uživancija in poezija :)
    - da smo bili skoraj mesec dni na morju in potem še dodobra izkoristili bazen (postavili rekord ;)
    - da je bilo letos leto veliko več druženj s prijatelji, smeha, veselja :)
    - moje osebne večerne bilance so največkrat prepolne hvaležnosti za vse, kar se mi dogaja ;)

    Maxi

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave