Vikend v znamenju rožc

Vikend se menda začne že v petek popoldne? ☺ Tudi tokrat se je rožnat vikend začel že v petek popoldne. Z mlajšima dvema smo se odpravili na predavanje k Ruth v Podvin. Rezultat našega obiska je večstranski - po eni strani sem končno našla limonsko travo, ki sem jo že nekaj časa neuspešno iskala, spet po drugi strani sem bila čist navdušena nad drobnimi gorenjsko-kmečkimi detajli posesti (ki bi jih moja soseda sigurno označila kot stara šara, meni pa so neskončno všeč), pa spet totalno zmedena nad količino informacij, ki nam jih je v svojem skoraj triurnem izčrpnem predavanju nasula Ruth ... jah no, sem računala na to, da bom našla čarobno paličico, ki mi bo hokus-pokus-čira-čara dala tisto, kar bi rada ... mah ja, catch je itak v tem, da še ne vem prav zares, kaj bi letos scoprala na tisti fliki zemlje pred hišo, ko bodo odcveteli tulipani ... in če še sam ne veš, kako naj ti potem še tako močan strokovnjak pomaga. Ja nč, a ne, bom morala še malo razmisliti, pa še kakšen obisk v vrtnariji si bom privoščila.
Najbolj pa je bil nad Ruth in njenim predavanjem navdušen naš C. Od petka dalje kar sije in vsem po vrsti razlaga, da bo vrtnar, ko bo velik. Pa ne samo tam en, ki rije po zemlji, ampak tak, s strašno veliko znanja in energičen in ... tko kot Ruth, no.
"A si slišala mami, ona tud riše. A ni to fajn. Vse bi lahko počel, kar imam tako zelo rad."   
Kaj naj potem rečem na vse to? Seveda sine, tako ali tako si za vse vas tri želim samo to, da bi bili srečni v svojem življenju. Če boš srečen med rožcami in skicirko, boš pač počel to ☺ in še jaz bom srečna skupaj s tabo.

Kratek večerni skok do prijateljice me je oborožil še z zalogo malinovih sadik in sobota je bila kot nalašč za krtkanje. Poleg ritja po zemlji za hišo so me tega dneva najbolj razveseljevale tiste, na katere v tistem trenutku sploh nisem računala. Pred tednom dni sem se namreč v trenutku, ko sem ravno naletela nanje, odločila za zasaditev marjetk in popolnoma neznanih rumenih zadevščin v korita na sprednjem balkonu. Rožce sem postavila v korita, potem pa jih zaradi zasedenosti videvala le ob jutrih in včerih, ko ... ja no, ni bilo kaj dosti videti. V soboto sem si jih prvič lahko ogledala v njihovi pravi luči in priznam, da sem popolnoma navdušena ... moja izbira je pa spet popoln krompir ... kar je pa tud fajn, lahko bi bilo glih obratno.





Da je bil dan še lepši, so me na obisku pri starših pričakale še tele ... dišeče in dehteče. Jap, tudi pomlad imam rada, čeprav sem hudo zainteresirana, da se sneg v višjih legah le še obdrži kakšen mesec ali dva ali tri ☺


  

Komentarji

  1. Ih, glih sem hotela vprašat, kaj so tiste rumene rošce, pa vidim, da ne veš :(
    Jaz si od vsega najbolj želim imeti rumeno zasaditev, pa ni nič pametnega - takile sončki bi bli hudo cort... Če zvohaš, javi, prosim!

    OdgovoriIzbriši
  2. @majcha: sori, res ne vem - sem jih samo pograbila in odnesla, nič vprašala,kaj to je, definitivno pa so neke vrste sukulente. So pa hudo podobne tistemu šavju, ki raste čez pol Korzike, najdeš jih na vsakem vogalu na Siciliji in Kalabriji ... pa mi jih nikoli ni uspelo aklimatizirati doma, ko sem jih rabutala tam okrog. Res pa je, da tako lepo temno rumenih tam nisem videla, tam so bile vedno v različno močnih odtenkih roza barve.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kakšne luštne kombinacije. Jaz nimam še nič na okenskih policah. Mogoče grem pa tudi v Podvin pogledat.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ej ta tvoja "krompir" izbira mi je nadvse ljuba in všečna - marjetice obožujem in ti mali sončki si lepo podajajo roke z njimi ... jaz sem na balkonu "čarala" vsa leta vse živo in marjetice in sivka so bile daleč najboljša izbira tudi zato, ker je moj balkon na zahodni legi in je popoldne do večera sonca v izobilju ...

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave