In kam z beljaki?

Ja no, z Gorenjske sem, pa čist res mi je škoda 7 beljakov. V resnici mi je škoda tud enega, če se ga da fajn porabit.
Ja vem, da so klasični španski vetrci varianta ... samo tisti navadni meni res ne potegnejo. Tile na sliki pa pa pri naši hiši izginjajo skoraj hitreje kot čokolada.


Beljake streseš v najbolj praktičnega multi-prijatelja v kuhinji, uporabiš nastavek za stepanje in v delujočem stanju skoraj pozabiš nanje - da je sneg res dovolj trd. Dodaš kristalni sladkor po želji (v teh 7 beljakih so bile 3 velike žlice) in vrečko mletih lešnikov (200g).
Maso nakupčkaš na pekač (lahko tudi na slaščičarske oblate, kot sem to naredila jaz - moji oblati imajo premer 3 cm), na vrh vsakega na rahko potunkaš cel lešnik in vse skupaj spraviš v vročo pečico na 150°C za 15 min.

To je vse. Koliko časa vam bojo zdržali, ne znam povedati. Naši praviloma izginejo še isti dan, ko jih naredimo, tako da mi je dejanski rok trajanja popolnoma neznan.

Komentarji

  1. Španski veterci so meni najboljša ideja, če ostanejo beljaki. Enostavno za narediti, pa še zelo okusni so. Z lešniki jih pa še nisem delala. Bom probala, ko mi spet ostane beljak.

    OdgovoriIzbriši
  2. evo, uspelo mi je skočit na drugo stran hribov :)

    ohohoh, kakšni potepi, kakšne vonjave :)
    mene je tam okol novga leta prijela ideja narediti makrone, tiste lepe barvne, enako velike, po možnosti zlepljene s čokolado. po dveh poskusih sem obupala. enostavneje je tole, ja.dobro pa bolj :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jebelacesta, sem morala včeraj privandrati sem!!!!!!!!!!!!!
    Zvečer sem za tole tvojo poslastico porabila 7 beljakov od torkovih krofov pa še enih 5 se je valjalo v zamrzovalniku.
    IN danes ni nobenega lešnikovega kupčka več!!!!!!!!!! IN IN IN niti tečt nisem šla, da bi vse to ponucala!!!
    Ti si kriva!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. @akvarij: kesam se! ☺ ampak sem te opozorila, veš ☺

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave