Sladke vrtnice


Po tej domači mojstrovini sploh ne vem, če si bom panna coto še kdaj privoščila kje zunaj.
Tale je bila strašno okusna in nadvse prijetna ☺
P.S.: ne, seveda jih ni več. Po sestavljanju moje nove škatle sem končno prišla do trenutka, ko imam naloženih dovolj uporabnih zadev, da lahko spet kolikor toliko normalno uporabljam čarunalnik ☺ in telih panna-cota-vrtnic že lani ni bilo več. So pa do sedaj čakale v fotosu, da jih kdo potegne dol in ... pismo, mi verjamete, da imam zdajle polna usta slin? ☺

Komentarji

  1. U madonca, a to tud moram? Simpl sicer, ampak ja, OK, bom. Čakej, da ga zbrskam in prepišem ☺

    OdgovoriIzbriši
  2. Za 5 zgornjih vrtnic sem uporabila 0,25l sladke smetane, glih tolk mleka, eno veliko žlico navadnega sladkorja in še eno vanilijevega, pa še en zavitek želatine fix (lahko delaš tudi z listi želatine - preračunaj za kolk tekočine gre ...)
    Vse skupaj spraviš v kastrolco, zavreš, vmes seveda mešaš, naliješ v posodice (silikon je super pogruntavščina za kuharijo), daš na hladno in po originalnih receptih počakaš do naslednjega dne. No, pri nas to seveda ne gre, pa itak ni panike, ker so teli trdilci kar konkretni in je zadeva na hladnem fertik že čez kakšno uro ali dve.
    Dodatki so pa seveda po želji - zgoraj so na dveh slikah maline, na dveh pa borovnice. Zmrznjene segrejem z nekaj sladkorja in tadaaaaam - to je to; pol pa lohk izbiraš, al boš jedla s hladnim al toplim prelivom.
    Pa dober tek ☺

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmmm, čist so hude. Še dobro, da sem tole najdla po obilni porciji naše domače sladice...
    Khm, kje pa majo take fletne silikončke?

    OdgovoriIzbriši
  4. Joj majcha, a mi verjameš, da res ne vem ... so že dlje časa doma. Ampak sigurno bo en od tistih, ki imajo tud ugoden maskarpone ;) pri teh trgovcih se najde vse živo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Tako so krasne, da ne vem, če bi katero pojedla, bi jih raje gledala :o))) Pravi kulinarični mojstri ste :o)))

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave