Ravioli ...sort of ...

... oziroma nekaj, čemur pravimo ravioli. Najbrž bi me kak poznavalec testenin z veseljem poučil, kako bi se tej vrsti polnjenih testenin lahko reklo ... pa vseglih ...
Tale zadevščina pride pri nas na spored ponavadi takrat, ko je treba pospraviti po hladilniku. No, tokrat je bilo drugače. Po celotedenskem konkretnem smučarskem hranjenju smo si prav vsi po vrsti zaželeli kaj lahkega. Razmišljanja so od ogromne sklede solate in veliko zelenjave prerasla od domačih rezancev do telih raviolov.
V testo iz treh jajc so mulci navdušeno polnili filo, v kateri se je znašlo:
- pol kg mlete govedine (en cegu mesa iz zamrzovalnika)
- nasekljana srednje velika čebula
- pest oluščenih slanih pistacij (grobo nasekljanih)
- pol kozarčka (enih 6 kom je blo še noter) suhih vloženih paradižnikov
- na male kocke nasekljana bunka mozzarelle
- sol, poper, malo origana, pljusk olivca

Čebulo in meso sem seveda potenstala, ostalo pa je romalo noter kasneje. Vse ostalo je rokodelstvo ☺ razvaljani trakovi testa, izrezani krogi napolnjeni s filo in stisnjeni skupaj, lačne oči uprte v slan krop dooooooolgih 8 minut ... mami, a bo kmal?

Zraven smo pojedli kup na hitro popečene zelenjave (mlada čebula, paprika in noro dober datljev paradajz - mnja, kupljen čez mejo), vsak po eno konkretno skledo solate, raviole smo pokapljali s čist preprosto rahlo začinjeno toplo kislo smetano in posuli s parmezanom (prisegamo na Parmigiano Reggiano).


fotka in krožnik sta od najmlajšega lumpa
tud slučajno ni bilo na sporedu nobenega zmrdovanja ...
lastne umetnine vsi z veseljem pospravijo ☺



Komentarji

  1. Bemtiš, je dobro videt. Bravo, mami, zadetek v polno. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Slastno zgleda, še dobro, da sem pred obiskom bloga jedla, drugače bi se mi močno cedile sline :o)))

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave