Če lahko izbiram, bi mal drugače ...

Če se navežem na tisto objavo ob koncu lanskega leta, ko mi je crknil računalnik ... Cel zadnji teden prejšnjega leta smo bili zunaj. Podili smo se po hribih in dolinah (o dveh dnevih klasične smučarije v Avstriji sploh nisem pisala), temperature v teh dnevih so se gibale od res ledenih -17°C pa tja do sramežljivega plusa ... ozračje nam je poklonilo vse od popolnega brezvetrja do konkretnega zavijanja vetrov, da nisi slišal lastnih misli ... rezultat tistega tedna je bil seveda božanski spanec, občasno utrujenost različnih stopenj, sem in tja tudi kakšna modrica in do krvi oguljena piščal na kakšni nogi, božanski občutki ob zaključku dneva ... praviloma smo bili vsakodnevno prepoteni tako zelo, da bi mirno lahko trdili, da nas je nekdo polil s škafom vode ... pa smo bili vsi po vrsti zdravi in zadovoljni, da bolj ne bi mogli biti.

Po enem tednu ponovne šole pa je situacija podobna bolnišnici sredi vasi.
En od mulcev ima zabasan nos, boli ga grlo, jamra zaradi glavobola, ima malenkost povišano temperaturo, en večer je bruhal, zraven pa je siten do onemoglosti. Drugi je bruhal eno celo noč, vročine nobene, po trebuha ga še vedno nekaj šraufa, je pa neskončno prijazen, priznam. Tretji občasno kuha do plafona, da komaj sproti znižujemo, občasno malo kihne, ves dan bi najraje prespal, to je pa tudi vse ...
Čakam sam še to, da kakšna neumnost zvije tudi naju z JM.

Hm? Lepo prosim, vrnite mi nazaj mraz in zimo! Tisto precej lažje obvladujem.

Komentarji

  1. Držte se! Pri nas tudi fajtamo :)
    In, ja, tudi jaz bi mraz. Sneg. Zimo.

    Maxi

    OdgovoriIzbriši
  2. Poznam :-)

    Greva na zimski sprehod v mrzlem dežju ob jezeru, brez marele, samo v anorakih in to, pa se pri tem lepo segrejeva in kar blestiva od zdravja in sreče, saj je občutek čisto podoben tistemu v normalnem švedskem poletju...

    V ponedeljek se usedem za računalnik, pa se ne počutim niti pol tako zdravo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ojej :( Upam, da boste hitro pokali od zdravja!

    OdgovoriIzbriši
  4. Držite se! (Pri nas je obratno, mularija veselo hodi v šolo, Slovona je pa zvilo.)

    OdgovoriIzbriši
  5. M, imam eno vprašanje ... če imaš kaj časa, seveda.

    Prijateljica si je za abrahama zaželela hribolazenje čez vikend, s prenočitvijo in prevozom prtljage. Sicer bom v Nemčiji ali Avstriji našla dovolj ponudbe, ker pa je poročena s Slovencem in Slovenijo zelo rada obišče, sem se vprašala, ali imamo tudi pri nas takšno ponudbo za turiste. Vem, da vi tega ne rabite, vseeno: mogoče imaš/poznaš koga, ki bi imel kakšen link ali dva? (mirne duše na mojem blogu, pod katerim koli zapisom)

    OdgovoriIzbriši
  6. @alcessa: a si dobila moj odgovor? Izgleda tko, kot da me tvoj blog ne mara :(

    OdgovoriIzbriši
  7. Sem, hvala - nisi kriva ti, wordpressovi blogi avtomatsko v moderacijo potisnejo vsak komentar, ki vsebuje 3 ali več linke. Software za spemerje pa ima funkcijo učenja, se pravi, če ji nekajkrat reče, da ti pač ne spemaš, te bo začela zadeva lepše obravnavati.

    Hvala ti za odgovor, zdajle ga grem prebrat :-)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave