Mozaik vikenda

Konkretnim švicarskih odklopom napoved tega vikenda ni bila naklonjena - ne vremensko ne sicer. Sobotnemu jutranjemu kidanju snega je sledilo nadomeščanje kajpajazvemkaterega dneva na šolskem koledarju in dopoldne se je vrtelo v smeri, kot so jo narekovali šolniki. Šolska predstava je bila fajn, precej ostalega pa bi sama zapeljala precej drugače, če bi imela prste vmes. Ja, jih nimam in kljub gori idej se bom komentarjev vzdržala - sem že ugotovila, da tla niso nič kaj plodna za tovrstna semena ...

Kranj se že nekaj časa trudi s poživitvijo starega mestnega jedra. Kaj naj rečem? V soboto popoldne sredi decembra je mestno jedro dobesedno izumrto. Stojnice stojijo, vendar so zaprte, gostinske ponudbe ni nobene, paša za oči pa so zgolj lučke ... eh ja, dragi turistični delavci ... mislite, da je to dovolj? Da ne govorim o tem, kakšne dirke izvajajo avtomobili prav tam pod lučkami.

lučke v starem mestnem jedru Kranja
od vsega ostalega pa je na voljo le praznina in drveči avtomobili
popolnoma neprijazno in nič podobno veselemu decembru

Pa si vseeno ne damo odvzeti zimskega veselja. Nedeljsko dopoldne nas kljub mrazu odpelje do drsališča.
-2°C nista noben problem, ko pa potegne konkreten veter, ki nas zavije v metež pršiča in po tleh pomeče vse, ki so manjši od metra in pol, pa začnemo bolj konkretno razmišljati o tem, da bosta skoraj dve uri na ledu popolnoma dovolj.

če ni pihalo, je bilo prav fletno
  
ob vetru pa je bilo ... belo


Končno smo si vzeli čas in dokončali fantičkaste piškote.

moji so menda prav dolgočasni

domišljija fantov pa dela precej bolj intenzivno

piškoti so postali vse kaj drugega kot fantički ...

Komentarji

  1. Ravno danes sva se v mestu pogovarjala, kako je fino, ker so lučke in stojnice, ker privabi ljudi v mesto in je luštno. A ni škoda, da ne znajo izkoristiti tega vzdušja?
    Piškoti so pa kulski :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Lušni so ti vaši piškotki - jaz bi zdaj kar enega ob kavici pohrustala :o)))

    OdgovoriIzbriši
  3. A veš, da so do sem pridišali ;))))))) Prav lušno so, mi pa nimamo te šablonce ;( pa smo jih ročno izrezovali (3, več ni šlo ;)
    Lepe lučke imate, sam res škoda, da ni še ostale ponudbe. Tudi v MB je klavrno, ko pa se sprhodiš po bližnjih prestolnicah, pa si misliš: kaj so vsi zvečer zunaj? ;)
    Najlepša hvala za poslano, sem komaj danes dobila, smo doma pestovali viruse :( Bo dobila častno mesto na balkonskih vratih ;)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave