Pisana sestavljenka

Pojma nimam, kaj se dogaja v glavi mojega 9-letnika. Zaklad poklonim tistemu, ki mi ga omogoči razumeti ... zakaj se zapira vase, zakaj se odloča reševati vse tisto, česar mu ni treba rešiti, hkrati pa pozablja na vse tisto, kar mora rešiti pri sebi, zakaj mi ne omogoči, da mu pomagam na tej težki poti ...? Zakaj na zakaj za zakaj ... občasno me že kar zdeluje tole.
Ampak kuharija vedno vžge. Uživava oba, uživamo vsi. Ob tokratnem intenzivnem druženju je nastalo tole

Pisana sestavljenka
Skuhali smo (tako kot smo seveda navajeni) za 5 oseb, pa je nekaj ostalo, ker sta bila dva od doma. Za tako količino smo imeli in porabili:
1 rdečo papriko
1 malo bučko
1 šopek mladih čebulic
pol glave brokolija
nekaj datljevih paradajzkov
kakšnih 40 home made krompirjevih svaljkov (tolk jih je bilo še v zamrzovalniku)
1 jajce
dve konkretni veliki žlici kisle smetane
malo vode
malenkost soli
malo muškatnega oreščka (naribanega, jasno)
eno "bunko" mozzarelle
en malo grobo naribanega tilsita(pojma nimam kolk - smo pospravljali hladilnik)
ravno prav na rezine narezane mesnate slanine
kupček naribanega parmezana (prisegamo na Parmigiano Reggiano)

Oprano in na manjše koščke narezano zelenjavo (razen paradajzkov) smo na hitro popekli v voku z malenkost olja - ima boljši okus kot samo skuhana. Na hitro popečeno zelenjavo smo skupaj s paradajzki porazdelili po dnu pekača (tale je glinen). Takoj na zelenjavo smo postavili kuhane krompirjeve svaljke, jih prekrili z grobo ribanim tilsitom, vse skupaj zalili z na uč pol litra zmešanke (kisla smetana, jajce, voda, sol, muškatni orešček), ki smo ji dodali na male koščke narezano mozzarello. Čez vse skupaj smo razporedili na tanko narezane rezine mesnate slanine in jo potresli z ribanim parmezanom.

Zadeva je romala v pečico. 20 min se je pekla na max (23°C) na drugem najvišjem nivoju, od tega je bil zadnjih 5 min vključen tudi gril (da se slanina hrustljavo zapeče skupaj s parmezanom). Zraven paše veliiiiika skleda zelene solate. Vino pa sem sama tokrat zaradi čudnega zdravja raje preskočila.

Vse fotke in ideja za objavo so delo mojega 9-letnika ☺


Komentarji

Priljubljene objave