Telečja krača v "the kastroli"

Dan je bil kot nalašč za dolgo nedeljsko spanje, popravljanje dolgov po stanovanju in seveda ... kuharijo :)

V KASTROLO naložiš fajn oprano in do suhega popivnano telečjo kračo. Natreš jo z dobršno mero soli, ji dodaš list lovorja, vejico ali dve rožmarina, šopek timijana, na osminke narezano olupljeno čebulo, pol česnove glave olupljenih strokov, narezano korenje (v našo kastrolo jih je romalo enih 6 velikih komadov), olupljeno in na kose narezano jabolko, ter olupljen in na kose narezan krompir. Še tega posoliš, čez vse skupaj pljuskneš nekaj olja in dva večja pljuska belega vina, zadevo pokriješ in postaviš v pečico na 180-200°C.


Ob navdušujoči vsebini krožnika in veliki skledi solate strašno sede kozarec čilenca - tokratni izbor Casillero del Diablo Carmenere 2008.













Iz zvočnikov je medtem tiho prihajal Clapton.

Njami :) vse skupaj :)

Komentarji

  1. Jebela, mi smo danes jedli testenine. Se mi lušta meso za pop...

    OdgovoriIzbriši
  2. Uživajte še preostanek nedelje ... samo ta tvoja posoda pa je prav fantastična.

    VD

    OdgovoriIzbriši
  3. Še eno vprašanjce a Mami Sandra nima več odprtega bloga za vse bralce :o)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Mnjamsk, bere se slastno. :) Mi smo si danes privoščili hrano zunaj, ker smo se potepali. Smo pa včeraj zmazali domače čufte in goro pirej zraven. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. @Odmevčica: preostanek nedelje je bil strašno nasmejan. Nekoliko razširjena družina smo se nekaj ur igrali activity in se zraven nasmejali do solz. Upam, da je bila tudi vaša nedelja tako uspešna. Kar se mami Sandre tiče, je menda čist ugasnila :( jaz jo krepko nagovarjam, naj si premisli ... pa nisem prav hudo uspešna. Prav pogrešala jo bom. Res :(
    @Sandra: pismo, a pol raje razmislim o blogočveku v mesni namesto sladki izvedbi?
    @majcha: je bilo slastno ... pa ni več niti za pomazat ... me je kar malo groza, ker je krača pred pečenjem tehtala nekaj gramov manj kot 2kg ... :o še malo, pa bom samo za hrano delala ;) smo pa mi včeraj tudi jedli pire z grškimi tički, ampak ga je kuhal en anti-krompirjevec (ki ga sicer naredi božansko dobrega) in ga je bilo za nas ostale strašne krompirjevce čist premalo in že dan in pol posluša, da nima pojma o tem, koliko krompirja je treba skuhat za nas ;) najbrž ni treba dodatno povedat, da nas je krepko sit? :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Uf, ja, občasno že tudi jaz opažam povečano potrebo po hrani... Pri nas je vsaj ena punca (pa še sebe se spomnim s polmetrskimi sendviči tam konec OŠ), pri fantih je še "huje". Tudi z DH sva že gruntala da bo treba kakšen dodaten vir zaslužka, da bomo mularijo sfutral :D

    Mami Sandra je pa great loss. :((((((((

    OdgovoriIzbriši
  7. Khm ... kdo omenja moje ime? Komi sem se stlačla nazaj v svetilko, pa že drgnete spet.

    Nič več ne bo. Žal. Zdej bom samo še smetila po drugih blogih. Watch out!

    OdgovoriIzbriši
  8. prisežem da za vikend kupim kračo in jo pošljem v vroče kraje :)

    OdgovoriIzbriši
  9. @Milena: waw, boš potem objavila svojo variacijo? Tvojih se vedno veselim. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. poročam brez svojega blog zapisa: narejeno po tvojih navodilih...zjutraj vse pripravila, naročila kdaj naj potisnejo v pečico, šla pofotkat šefico, ki je letela v nebo, prišla domov, vzela iz pečice in wau! zelo zelo fajn :)

    OdgovoriIzbriši
  11. @Milena: waw, pohvala izpod prstov take chefice pa ni kar tako, se mi fajn zdi :) Ja seveda, pa veseli me tudi, da ti je bilo všeč.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave