Vikend utrinki

Vikend je bil lep, božanski pravzaprav. Kljub posameznim vremenskim grožnjam smo očitno izbrali prave lokacije - tokrat izključno domače.
En dan so nas crkljale stence nad Vipavo. Visoko v steni me je zelo prijetno presenetil netresk, ki je rastel iz špranje, ki sem si jo izbrala za oprimek. Nič posebnega sicer, saj smo bili vendar na Krasu ... pa mi je vseeno narisalo nasmeh na obraz - tak, prijeten "dober dan" je bila tista netreskova krona tam sredi skal.


















Ruj je v glavnem še veselo zelen, le na določenih krajih malenkost rdeči ... pa je še vesolje daleč od svoje jesenske lepote. Imamo razlog, da pridemo to jesen še kdaj.
Popolnoma so me presenetile tele ciklame sredi grobega melišča. Kako lahko vztrajajo v takem okolju?

Drugi dan smo si privoščili drugi konec domovine - Julijce kot na dlani ... tudi tu je še daleč od resnične jeseni. Mularija se je malo nižje do sitega najedla borovnic in jagod, pa tudi kakšna trofeja za juhco je šla z nami domov, čeprav je bilo lovcev nanje skoraj toliko kot dreves v gozdu. Edini obup so nam tokrat predstavljale muhe, ki so jih krave zgleda pozabile odpeljati s sabo, ko so jih odgnali nižje proti dolini.

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave