Potepanja

Spet sem se potepala.
Tokrat imam vtise tako zelo pomešane in intenzivno skrajne v obe smeri, kakor je raznolika in premešana dežela, kamor sem se za kratek čas izgubila.
Fotk nimam kaj veliko - najlepši in najgrši vtisi so nastajali v neoprenu in čeladi z veslom v rokah. Neretva me je s svojimi kanjoni v zgornjem toku popolnoma prevzela, s svojo pojavo v okolici Mostarja pa prav tako močno odbila. Veslanje po široki deroči vsebini greznice pač ni zadeva, v kateri bi prav zelo uživala.
Neskončna pokopališča, ki pokrivaja griče Sarajeva in skoraj vsako prosto zelenico mesta, so me napolnila z žalostjo, ki je niti zgovorni Sarajlije sredi mesta niso mogli pregnati, zato je tudi fotos kar počival in v tistem dnevu niti pokukal ni iz nahrbtnika.
Čevapi kod Želje so še vedno strašni, baklave, ki sem jih prinesla fantom doma, so že skoraj izginile ... vtisi bodo pa ostali. Tisti prijetni deli Neretve s svojimi kanjoni v zgornjem delu definitivno čakajo, da jih ponovim skupaj z mojimi fanti.

Mostar mi je bil všeč že s starim-starim mostom
podnevi in ponoči

na malih kamnitih hiškah se bohotijo rožce

tale del pa od blizu smrdi kot kuga
čeprav od daleč ni videti, kaj vse plava v njej :(
Boračko jezero v hribih Hercegovine
tisti noro lepi kanjoni Neretve rastejo nedaleč od tod :)

Komentarji

  1. Iiii, kako je lep mostarski most ponoči. Jaz sem ga imela možnost občudovati le podnevi. Tudi jaz imam prelepe spomine iz Bosne, malo me je stiskalo sicer ob pogledu na povojne ''spomenike'', sicer je pa to ena lepših bivših republik.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lep je most, ja ... tudi ob 2h zjutraj :o Smo se pa vsi, ki smo bili to rundo skupaj dol, strinjali, da potrebujejo obsežno čistilno akcijo po celi državi ... pa ne samo na minskih poljih :(

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave