In zmaga pripada ... zeleni in M&S

Moji načrti za tole nedeljo so bili popolnoma drugačni. Po vremensko tako depresivnem tednu sem bila utrujena in od vsega aktivnega sem si želela le čist nedeljsko penzionističnega ugotavljanja, kako je deževje pripomoglo k spremembi barv okrog nas ... al gremo peš al z biciklom al na rolerjih, mi je bilo precej vseeno, nikakor pa nisem pričakovala ... gremo lepo po vrsti ...
Po glasovanju skupaj s pokovci je zmagal bicikl. Nič kaj majsko vreme je povzročilo, da smo izbrali gremo samo malo naokrog. Poleg opreme in pijače pobašem še mali fotos in gremo ... lepo po vrsti, kot so hiše v Trsti ...
Takoj mi je postalo jasno, da je dež obšlesal čist vso kipečo rumeno in jo pretvoril v izrazito neprepričljivo in nesamozavestno belo. Ko vso to belino, ki je od blizu lepo puhasto privlačna, pogledaš od daleč, se popolnoma podredi različnim odtenkom zelene, ki v tem trenutku bruhajo na plano in tekmujejo med seboj, kateri od njih bo bolj intenziven. Prav zaradi neodločnosti bele je tokrat nesporna zmagovalka ZELENA.


In potem po lepem penzionistično nedeljskem bicikliranju pridemo do vznožja TISTEGA klanca in moj dragi včasih tako mali, danes pa skoraj tako velik pokovec kot sem sama, izjavi a greš z mano gor? Pravzaprav pričakujoče pogleda oba - JM in mene ... mnja, nisva vlekla slamic, ampak dost drugače pa tud ni blo ...


Moje pričakovanje nedeljsko mirnega dopoldneva se je razblinilo kot milni mehuček. Do trenutka, ko sem v špeglu le ugledala zgornjo sliko, sem predelala nekaj konkretno ne-mirnih minut in priznam, da sem bila čist zadovoljna, da sem bila na vrhu. Ja, vem, tole v špeglu je čista položnica ... seveda, od tukaj po klancu navzdol ne vidim več, saj se strmo spusti navzdol :)

In doma smo bili še pred dežjem, pravzaprav so bile kapljice tolk uvidevne, da so mi dovolile nabrati še skledo solate, potem je pa že spet kapljalo, pa je malo nehalo, pa kapljalo, pa spet ne ... a je to kakšen maj?

P.S: Odmevčica, čez vikend sem se potrudila izpolniti eno od (mnogih) obljub. Če pogledaš sem, tja na konec objave, boš videla ;)

Komentarji

  1. To, da ima Slovenija največ odtenkov naravne zelene sem postala prepričana včeraj. Iz enakih razlogov kot ti. Zelena je zmagala... pa ti tud!

    OdgovoriIzbriši
  2. :o)))))))))

    Te fotografije - svoje pa mi "moraš nujno" poslat eno po eno, da se jih naužijem čisto počasi in jih vse od prve do zadnje zložim v svoj album srca :o))) In ko se naslednjič vidiva te želim objeti takšno kot si na teh fotografija :o))) A velja?

    Pridružujem se sloganu ZELENO, KI TE LJUBIM ZELENO z vso svojo medvedjo veličino srca in duše :o)))

    Naj živi narobe svet ...

    Objem ...

    OdgovoriIzbriši
  3. @rozica: ja, zmagujemo počasi, pa vztrajno ... vsi po vrsti :)
    @Odmevčica: velja, z največjim veseljem :)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave