Vsega po malem

Kje hodiš? Kje so MT-ji? Imaš kakšno fajn stvar na zalogi, ker te nikjer ni?
Vprašanja dežujejo, snežijo, vetrijo, sončijo :) po svoje paše, da te pogrešajo, čeprav je resnično stanje nekoliko drugačno ...

Priznam, da smo vsaj za praznično soboto (mnja, kje je že praznik), ko je bilo napovedano kičasto lepo vreme, imeli na zalogi en lep podvig, ki ga je pred leti ob podobnem času najmlajši brlogarjev zamočil s trmo, teženjem in "jaz ne grem več naprej" ... neke sorte popravni izpit za malega, ki po tistem takrat nekajkrat letno vpraša, kdaj bo lahko popravil slab vtis tam na tistem hribu.
Ob zadnjih večernih pogovorih kako in kaj bomo naslednji dan, je isti najmlajši brlogarjev pojamral "mami, jest pa tko težko požiram ..." Mnja, pa smo bili tam. Tetka angina je spet prišla naokoli, na srečo le virusna, ki sicer zna trajati, ampak vsaj antibiotiku smo se izognili. Da je bila mera polna, je naslednji dan popustilo tesnilo na nosu najstarejšega prestolonaslednika.

Ja, podaljšani vikend smo preživeli ob kuhanju čajev, povečani količini zaužitega medu, hren je tudi prav prišel za vsaj začasen občutek prehodnega nosu. O nujno potrebni prevzgoji najinih (nekaterih) prestolonaslednikov pa ne bi tokrat ... ne bi rada pokvarila branja. Smo se šli tudi to, ampak o učinkih zaenkrat še ne moremo govoriti.

Spacali smo ene strašne pirhe - se moram zahvaliti K za napotke, so uspeli, popolnoma :) bom pokazala, ko se spet spravim v stare tire.
Situacija je taka, da je v vseh domačih fotosih gora materiala, ki smo ga vestno beležili za objavo, ampak seveda rabiš nekoga, ki bi vse skupaj objavil :) Če tega nekoga ni oziroma nima prav nič časa, tudi objave čaaaaaaakajo. Evo, obljubim, da bom prinesla noter naše preteklo dogajanje z manjšim zamikom, ampak ne še ta vikend. Tole zdajle prihaja izpod mojih prstov na skrajnem SZ naše ljube Kure po prijetni večerji, ki smo si jo privoščili po čofotanju v bazenu. Trenutno zbiram vse svoje coprniške veščine, da za jutri vsaj tja do zgodnjega popoldneva enkrat zrihtam božansko vreme za našo (najbrž zadnjo) smučarijo te sezone.
Zdaj vidim določene poglede "kaj pa vseslovenska čistilna akcija?". Ja, to je pa takole. V našem koncu se gremo tole čiščenje že več kot mesec dni in v vsem tem cirkusu smo člani naše družine prispevali k čistejši okolici že toliko, da dolgo načrtovanega odklopa za ta vikend pač ne bomo prestavljali. Ne, nimam nobene slabe vesti - odpadke ločujemo vsakodnevno, poleti po hribih pobiramo packarijo za pujsi, ki so zašli v kraljestvo zlatoroga, za seboj VEDNO vse pospravimo in če to ni dovolj za čisto vest ... tko no, sej se ne razburjam :)
Tako no, vprašanj in drezanj je bilo že toliko, da sem morala dati glas od sebe. Še smo živi, imamo se kar (standardno) OK, pred nami je vikend, za katerega računam, da bo vsaj meni napolnil vse možne baterije ... potem se pa spet oglasim z goro materiala, ki čaka, da ga delim z vami :)

Aja, še to. MT-jev ne bo več. Konec koncev je tudi Mark Twain že davno zaključil s svojimi mislimi in jih je na voljo le omejeno količino, pa tudi pri teh sem si dovolila določeno cenzuro. Mogoče si izberem še kakšnega od modrecev, ki me pritegnejo s svojim razmišljanjem. Kaj pa vem? No, zdajle ne vem še ničesar :)

Jooooooj, še nekaj moram nujno takoj napisati. V času mojega mrka sta se nam pridružila dva fletna mala korenjaka, dve mali dišeči kepici , ki ju nikakor ne smem spregledati - Maj in Vanja, lepo, da sta med nami. Komaj čakam, da dobim v roke malo štručko, in se nadiham nepozabnega in vedno navdušujočega vonja malih dojenčkov :)

Komentarji

  1. Res smo te že pogrešale in se spraševale kaj dogaja :o))) Samo, da ste vredu in da je vse b.p.

    Joj rojstva - nekaj najlepšega pod sinjim nebom - tudi od mene naj jih doseže vse lepo in dobro ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Bom poskusila biti zdaj bolj pridna in vsaj delno nadoknaditi prešpricano :)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave