Veseli december IV.

Na Ta veseli dan kulture smo morali starši v šolo. Priznam, da sem bila precej slabe volje, saj so mi tršičke porušile načrte, ki so vsebovali obisk bližnjega muzeja, ampak ... se je tudi izbor tršičk izkazal kot nekaj pozitivnega. Tokrat je šel v šolo JM in dobil nalogo NAPIŠI PRAVLJICO.

Menda je bil cmok v grlu ogroooooooomen, ampak sina ne sme spraviti v zadrego, mar ne? Meni je neskončno všeč :)

BELI ŠKRAT
Ste že kdaj slišali za belega škrata? Menda je to prav en poseben škrat. Podoben je ostalim škratom, star in gubast z dolgo belo brado, košatimi belimi obrvmi in belo svilnato čupo. No, brada ni prav dolga, saj tudi škrat ni prav velik. Pravzaprav naj bi bil celo zelo majhen. Pravijo, da je oblečen v bele hlače in bel telovnik, na glavo pa naj bi imel poveznjeno belo kapuco. Gre torej za prav posebnega škrata, ki ga je do sedaj videl le redkokdo, ujeti pa ga je skoraj nemogoče. Vedno se pojavi le enkrat v letu in to na prvi snežni dan pravzaprav noč ob polni beli luni. Takrat lahko poskusite ujeti prvo belo snežinko, ki pade z neba. Če dobro pogledate, boste videli, da je to v resnici en majčken in povsem bel škrat. Le zelo hitri morate biti, saj se zelo rad preobrazi v bele kristalčke, ki se ti kaj hitro stopijo v kapljico vode.
Pa veliko sreče pri lovu nanj. Jaz sem ga že ujel. :)
(Johnny Makaroni)


Komentarji

  1. bravo mami.
    pa še ilustracija je odlična

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi meni je nadvse všče oboje in pravljica in ilustracija - ja kotički "neprecenljivega" se v decembru še bolj polnijo kot ponavadi kajne?

    VD

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave