Naša mala miš

Neeee, tokrat miš ni kateri od mojih sinov. Tokrat je to res miš ... OK, no pa ne, ja, ni miš, v resnici je činčila. Kako smo (oziroma so - mulci) vendar prišli do svoje "kepice dlak" je dooooolga zgodba, ki se je vmes enkrat že hudo nesrečno in žalostno končala, ampak zdaj smo tukaj ... kot pravi naslov, naša mala miš.

To je tale miška - na tej sliki še majhna, nebogljena, vsa prestrašena ... je danes že precej večja in se čist konkretno odziva na svoje ime Yoda.

A če gledamo Star Wars? Neeee, kje pa, moški del familije zna vse dele na pamet in ja, čist jasno mi je, da je master Yoda moškega spola, ampak to menda sploh ni važno in Yodi čist res paše njeno ime, čeprav je punčka (tko, da mam vsaj eno babnco za družbo ;)).

In zakaj danes tale naša miš?
Vsak dan me bolj preseneča. Če sem bila prejšnje navajena zaradi mirnosti, prijaznosti in priliznjenosti, je ta že čist navaden lump.

Ko sem pred dobrim mesecem dni podoživljala dneve porodniške (vstajala sem glih tko pogosto al pa še bolj), ko je najmlajši konkretno zbolel, sem se neko noč ravno zvrnila nazaj v posteljo po nočnih zdravniških prebliskih, ko sem iz dnevne zaslišala bum&tresk, potem pa vztrajno klicanje tele miške ... OK, sem dvignila rit in jo odnesla do njene kletke, kjer mi je gospodična vsa začudena razkazovala, kaj je ušpičila - pregrizla vejo na hlodu v kletki in to tisto, na kateri ji je visel tunel ... eeej, draga moja, taprav cajt si si izbrala za tako lumparijo ... boš kar do jutra počakala, da ti popravim.
Tale miška se tudi vneto pogovarja ... s skenerjem. Sva bila s S čist fertik, ko najprej nisva dojela, čemu se tako vneto oglaša ... ko sva odkrila, sva se pa prav konkretno zabavala.
Uf in gospodičnica je prav mahnjena na čistočo. Ja, posračka se že v kletko, ampak na polički, na kateri doseže zunanjost, se čist preprosto obrne s hrbtom proti zunanjosti in tiste bobke odfrca ven ... po moje si misli "kar ti mej usrano dnevno, če češ, moja bo lepa".

Ampak ja, M je nora na žival, ki ni riba, žival, ki ni pridna, mirna in tiha. Bohpomagej, tko je.



Komentarji

  1. Šment, ne smem Sonči pokazat, že vem, kaj bi me čakalo :P Sam lušna pa je tale podganca.

    OdgovoriIzbriši
  2. in to potem zrediš do kilograma in pol, potem pa česenček, petršiljček in na 180stopinj za pol ure?

    Ne, ne, saj se HECAM.
    Blazno je luškan

    OdgovoriIzbriši
  3. Joj kako je luškana ta vaša kepica sivkastih dlačic :o))) Se pusti crkljat?

    OdgovoriIzbriši
  4. Jp, je fletna in tud že precej razvajena, ampak mi je všeč, ker ima karakter ... tak, nič ubogljiv, malo trmast ... hm, kot kakšen oven :S
    Crkljat se pusti, seveda, ampak je za nepoznane mal čudno in najbrž neprijetno, ker tiste, ki jih ima najraje, malo pogrizlja (čist neboleče, čeprav ima strašne zobe).

    Polona, s svojim komentarjem si "zakuhala" naslednjo objavo ;)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave