Nektarina štrudel blues

Moje fante imam spet vse na broju, moji zoprni nadlegovalki viroza&sitnoza sta končno začeli pobirat šila in kopita, paranoja meddopustniških hladilniških pripetljajev pa me še kar drži, kar je pripeljalo do tiste kakozelopoznane situacije pred odprtim hladilnikom – kaj bi mi dones kej dobrega jedli, pa da mal pospravim hladilnik

V predalu za sadje sta še od predprejšnjega tedna samevala od oka dva kilograma nektarin, skuta je itak vedno doma, jajca tud, mleko itak, smetana … kej dobrega bi čist sedlo, zdej k mam spet apetit, pa hladilnik je treba mal spraznit, itaq.
Hm, pita bi zlo sedla, pa če čez naredim še »kapo« iz snega in mandljev … o, kolk bi blo to dobro. Al pa nektarine v pudingovi kremi na podlagi temnega biskvita … bohved kaj bi moji pobje?

A štrudel? Ne, a res? OK, deal, sam če testo nameša themostexpensive – priznam, da dela čudeže s tem testom. Sej moj je tud dober (iz istih sestavin :o), ampak njegovo testo … jest res ne vem, kaj dela z njim, pa me tud ne briga prou dost, ker je čist OK, če je on doma.

Okupiram kuhinjsko mizo, na hi-fi-ju prižgem Katko in testo skupaj s prsti odpleše svoj blues. Mal sem že pozabila (čez poletje pečica bolj ko ne sameva neuporabljana - k je že samo po sebi vroče), kako zelo prijetni so občutki, ko se ti mali hlebček moke in vode vdaja pod prsti in kmalu voljno zavzame površino cele mize, ob krajeh že nestrpno visi čez robove in neučakano priganja, da vanj zaviješ … ja kar pač maš v hladilniku. Sej jabolka so tud že frišna, pa skuta je tud fajn, ampak tiste nektarine je res treba porabit – dve kili, ojej M, a si mela spet velike oči? A je pri veliki familiji dovoljeno imet tud velike oči? Sam včasih? A če ne bom več? Ma kaki, sigurno bom še – če so ble tko lepe, rdeče, napete, vabljive, z obljubo sladko cedečega se grižljaja … nektarine, no.
A kaj je ratalo? Toleeeeee.


Ne, ni več, sori. Mam spet vse fante na broju :)




Komentarji

  1. Pozdravljen, novo odkriti blog.
    Me ima, da bi danes tvoj štrudel pekla.

    OdgovoriIzbriši
  2. :) polonap, si ga pol spekla? Jaz sem od dobrot tega vikenda že čist preveč sita.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave