Člov'k obrača, en drug obrne …

Napovedoval se je suh in topel vikend, vsi smo bili spet na broju in vse misli so potovale v smeri gremo kam. "Kam" sploh ni bila težka odločitev, saj najmanj 3 ali 4 srbijo prsti, da bi izkoristili suho in še vedno toplo skalo tam nekje pod Kraškim robom …
Pa prileti prvi issueod mehankarja – mmmm, avto bo fertik šele v soboto; je tolk za nardit, da ne bo šlo v enem dnevu.

OK, sej gremo lohk dol v nedeljo, pa v soboto opravimo vse tisto, kar se že en cajt nabira na seznamu – recimo superge za najmlajšega (ja, počasi se bliža oktober, ko bo tudi on začel s svojo tako zelo želeno švicarijo).

Šoping je zame že tako stresno opravilo in brez po sestavi polic v štacuni napisanega listka itak pridem domov brez vsega, kar rabimo. Čevlji in oblačila so pa še problem zase. Pa smo šli na lov – za supergami za energičnega šestletnega fantiča, ki sploh ni zbirčna Metka, sta pa rahlo zbirčni Metki mami in oči, ampak izključno na račun kvalitete. Za svojega šestletnika si želita dobro obutev, ki se zaradi praktičnosti zapira na ježke (ker tisto z mašnco predolgo traja, pa tud mali je že toooooolk velik, da se zrihta sam, pa ni fajn, da pol zamudi pol telovadbe), pa da je fantu tud všeč no.

Drugi issue - sploh ne vem natančno, koliko trgovin smo obiskali, ampak v popolnoma vseh je bila situacija popolnoma enaka - gora superg vseh mogočih številk vseh mogočih kvalitet vseh mogočih cen v gori odtenkov roza barve z bleščicami ali brez. Kje imate pa kaj fantovskih superg? je povsod pripeljalo do para ali dveh, ki so ustrezali našim zahtevam, vendar nikakor v velikosti 28. Ja, seveda bi lahko kupila plastični približek športnih copat z dodatkom Spidermana ali Mojstra Mihe, ampak … jaz bi samo čist navadne dobre superge …

Trgovine smo zapustili z dolgim nosom, glavobolom in listkom, na katerem še vedno piše superge B. Hudo naporno dopoldne nam je prineslo vsaj vrnitev našega malega avtočka, ki spet lepo teče … (op.p. - ob takem popravilu bi jest tud spet lepo tekla in lepo pela)
Vdana v usodo se lotim neobhodne tedenske cunjarije, mulariji pa dovolim, da si ogleda eno od ta-dolgih risank.

Tretji issue me zadane skupaj s končano prvo žehto, ko se mi ob pobiranju cunj iz bobna kar cedi po rokah … Po nekaj precej neuspelih poskusih zaključim, da se je po 15 letih dečko prav na ta dan odločil in sklenil dost mam. Tko stare centrifuge se najbrž ne splača popravljat … Ja, ob javni objavi vsega skupaj sem iz treh strani dobila isto vprašanje »A pa uporabljaš Calgon?« … OK, themostexpensive se je odkrito norčeval, ampak mlajši dve izvedbi sta pa mislili popolnoma resno … drek pa reklame …

Glih prou se sestavim po vsem skupaj in odkrijem, kaj vse imajo danes pralni stroji, česar puntar v kleti nima (več sploh), ko med trojico v risanko zaverovanih mladičev pred televizijo zapazim par vodenih rahlo zapirajočih se oči z okroglo živo rdečimi lici pod njimi in rahlo pokašljujočim lastnikom … To, da je na tapeti novi issue, mi je bilo jasno še preden sem iz omare potegnila termometer …

Ja, danes je nedelja, plezalna oprema še vedno čaka v prtljažniku velikega avta, da jo nekdo pospravi nazaj na svoje mesto, lastnik vodenih oči in vsega ostalega, kar paše zraven, ima dodeljen stol za bolne, ni mu treba pospravljati posode, skuhano ima golido čaja, zraven pa na vsake toliko časa dobi še žlico zvarka iz Olimja v upanju, da se kašelj ne preseli še kam nižje.

Tisti nekdo, ki je tale vikend odločil po svoje, je uredil tako, da se nas je večina zatopila v knjige, en šolar je uspel pripraviti že prvo knjigo za bralno značko, jaz pa občasno sestavljam svoj letošnji poletni projekt kvačkarije … Ne, ni še fertik oziroma nočem še pokazat … rabim še malo navdiha za pameten zaključek.

Aja, pa tega, da bomo zvečer spet tiščali pesti za naše fante na Poljskem, nam tud ne more preprečit …

* po nedavnem strokovnem pogovoru na to temo bi issue v vseh zgornjih primerih prevajala kot jeba

Komentarji

  1. Ja res je, da se včasih obrne čisto drugače kot si želimo ...

    jaz se že nadvse veselim tvojega poletnega projekta kvačkarije :o))) Joj to bo paša za očke in ti boš potem čist v rožicah :o)))

    Vse dobro ...

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave