Brlognišnica

Vrabčki na sosedovi vrbi so že čist nesrečni od preobilice dela, da celotni vasi razčivkajo, da imamo gripo oziroma gripi podobno virozo. Ne, menda ni tanova gripa, čeprav dokazila nimam, pa vseglih - sredi vasi pod hribi stoji hiša, v kateri je brlognišnica.

V dnevih okrevanja tako ne misliš na laufarijo in švicarijo (šmrc), pač pa vse tri šihte posvetiš okrevanju bolnika, sploh če je to najmlajši prestolonaslednik. In ko ti bolnik prijavi mami, a pa veš, da je moj jelen (op.p. ki je v resnici los) že dalj časa bolan kot jaz, pa ga še kar nisi pozdravila ... se zamisliš, odložiš tipkovnico, poiščeš kufer z dohtarskimi pripomočki in se lotiš dela.

Dragi naš los - sori, res nisi bil v prvem planu, ampak si zaradi gripe prišel na svoj račun. Priznam ti 30% invalidnost, ker desne tace res nikoli več ne boš mogel vrteti okrog in okrog, ampak tega tudi jaz ne morem početi v nedogled, tako da invalidnost ni bistvenega pomena za opravljanje tvojih del in nalog. Ekola, si nazaj v službi in kljub pogojno gibljivi desni taci upam, da boš najmlajšemu prestolonasledniku še naprej prinašal lepe sanje pod poušter.



Komentarji

  1. Šccc, šcccc stran virozice in bodite zdravi, zdravi, zdravi, tudi vaš "jelenček" :o))) Lepo si ga pozdravila :o)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, anede da je prou fajn. Mislim, da je tudi sam zadovoljen - danes sta z najmlajšim celo noč prespala brez pretresov ob napadih kašlja. Mogoče je imel pa glih los prste, pardon parklje vmes.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave